![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Sprawa wygląda następująco. Za pomocą skryptu generuje listę komorek tabeli z godzinami rózniącymi się 30 minutami. Od godz. 10:00 (pierwsza) do 19:30(ostatnia) - razem jest ich 20. W bazie danych mam wpis z ktorego pobieram zawartość 'hour' i 'hourend'. Chodzi o to, że w trakcie generowania tej tabelki z godzinami, skrypt laczy się z baza danych i sprawdza czy istnieje wpis z godzina, ktora ma wygenerowac. Jesli istnieje, to ta godzina oraz kolejne (od 'hour' do 'hourend') powinny wyswietlic się jako niewybirealne. Problem lezy w tym, że skrypt sprawdza tylko jeden wpis w tabeli i jeśli w bazie sa wpisy, ktore powinny spowodowac niewybieralność godzin np. od 11:00 do 13:30 i 15:30 do 18:00, to niewybieralnym robi się jeden zakres godzin, a drugi pozostaje z mozliwoscia wyboru. Probowałem bawic się w foreach i while ale jakoś nie potrafiłem dojsc do oczekiwanego efektu. Jesli przy uzyciu ich wszystko sie wyswietlało bez błedów to tak czy owak sugerujac się tylko jednym wpisem.
Zupełnie nie wiem co mógłbym jeszcze zrobić. Czy moglibyście podzielić się jakimiś wskazówkami? Może są jakieś funkcje/komendy, które mi to ułatwia a ich nie używam? Początkujący jestem. Ten post edytował wbeatn 10.06.2014, 05:02:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:50 |