![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Własnie napisałem skrypt php i html do zadania które mam wykonać na jutro i mam mały problem bo skrypt nie wyświetla mi cenn pomoże mi ktoś lub podpowie co musze zrobić ?
to link do strony :http://patryksiuba.cba.pl/ a tutaj kod php: <?php define("drukarka", 600); //stałe define("monitor", 400); define("laptop", 3000); define("klawiatura", 40); define("myszka", 30); define("modem", 150); define("xbox", 1800); define("P_VAT", 0.23); $ile_drukarka = $_POST['drukarka']; $ile_monitor = $_POST['monitor']; $ile_laptop = $_POST['laptop']; $ile_klawiatura = $_POST['klawiatura']; $ile_myszka = $_POST['myszka']; $ile_modem = $_POST['modem']; $ile_xbox = $_POST['xbox']; $kwota_drukarka_netto = $ile_drukarka*DRUKARKA; $kwota_monitor_netto = $ile_monitor*MONITOR; $kwota_laptop_netto = $ile_laptop*LAPTOP; $kwota_klawiatura_netto = $ile_klawitura*KLAWIATURA; $kwota_myszka_netto = $ile_myszka*MYSZKA; $kwota_modem_netto = $ile_modem*MODEM; $kwota_xbox_netto = $ile_xbox*XBOX; $kwota_zamowienia_netto = $kwota_drukarka_netto + $kwota_monitor_netto + $kwota_laptop_netto + kwota_klawiatura_netto + $kwota_modem_netto + $kwota_xbox_netto; $kwota_drukarka_brutto = $kwota_drukarka_netto + $kwota_drukarka_netto*P_VAT; $kwota_monitor_brutto = $kwota_monitor_netto + $kwota_monitor_netto*P_VAT; $kwota_laptop_brutto = $kwota_laptop_netto + $kwota_laptop_netto*P_VAT; $kwota_klawiatura_brutto = $kwota_klawiatura_netto + $kwota_klawiatura_netto*P_VAT; $kwota_myszka_brutto = $kwota_myszka_netto + $kwota_myszka_netto*P_VAT; $kwota_modem_brutto = $kwota_modem_netto + $kwota_modem_netto*P_VAT; $kwota_xbox_brutto = $kwota_xbox_netto + $kwota_xbox_netto*P_VAT; $kwota_zamowienia_brutto = $kwota_drukarka_brutto + $kwota_monitor_brutto + $kwota_laptop_brutto + $kwota_klawiatura_brutto + $kwota_myszka_brutto + $kwota_modem_brutto + $kwota_xbox_brutto; ?> <html> <head> <title>Zamowienie</title> </head> <body> <?php echo "Cena netto zamowionych drukarka: ".$kwota_drukarka_netto."<br/>"; echo "Cena netto zamowionych monitor: ".$kwota_monitor_netto."<br/>"; echo "Cena netto zamowionych laptop: ".$kwota_leptop_netto."<br/>"; echo "Cena netto zamowionych klawiatura: ".$kwota_klawiatura_netto."<br/>"; echo "Cena netto zamowionych myszka: ".$kwota_myszka_netto."<br/>"; echo "Cena netto zamowionych modem: ".$kwota_modem_netto."<br/>"; echo "Cena netto zamowionych xboks: ".$kwota_xbox_netto."<br/>"; echo "Wartość netto całego zamowienia: ".$kwota_zamowienia_netto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych drukarka: ".$kwota_drukarka_brutto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych monitor: ".$kwota_monitor_brutto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych laptop: ".$kwota_laptop_brutto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych klawiatura: ".$kwota_klawiatura_brutto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych myszka: ".$kwota_myszka_brutto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych modem: ".$kwota_modem_brutto."<br/>"; echo "Cena brutto zamowionych xbox: ".$kwota_xbox_brutto."<br/>"; echo "Wartość brutto całego zamowienia: ".$kwota_zamowienia_brutto."<br/>"; ?> </body> </html> a tu html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <title>Sklep</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <meta http-equiv="Content-Language" content="pl"> <meta name="Generator" content="JTHTML 7.1.9"> </head> <body> <form action="zamowienie.php" method="post"> Ilosc zamamwianych drukarek: <input type="text" name="drukarka" size=4 maxsize=4 /> Ilosc zamawianych monitorow: <input type="text" name="monitor" size=4 maxsize=4 /> Ilosc zamawianych laptopow: <input type="text" name="laptop" size=4 maxsize=4 /> Ilosc zamawianych klawiatur: <input type="text" name="klawiatura" size=4 maxsize=4 /> Ilosc zamawianych myszek: <input type="text" name="myszki" size=4 maxsize=4 /> Ilosc zamawianych modemow: <input type="text" name="modem" size=4 maxsize=4 /> Ilosc zamawianych xboxow : <input type="text" name="xbox" size=4 maxsize=4 /> <input type="submit" value="zamowienie" /> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Zapoznaj się z pierwsza linijką mojej sygnatury i dostosuj swój post. Inaczej zamknę wątek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żal mi się gościa zrobiło jak coś więc nie krzycie na mnie. Próbowałem spartolić jak tylko umiałem żeby się nikt nie poznał (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
http://wklej.to/WcAdt Ten post edytował YourFrog 9.06.2014, 21:36:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem spartolić jak tylko umiałem żeby się nikt nie poznał (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Żartujesz? Amator nie zrobiłby wielowymiarowej tablicy. array_key_exists ? strcmp ? (int) ? Ten post edytował timon27 9.06.2014, 21:47:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żal mi się gościa zrobiło jak coś więc nie krzycie na mnie. Próbowałem spartolić jak tylko umiałem żeby się nikt nie poznał (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) http://wklej.to/WcAdt Za takie coś to chyba dostanie nagrodę od dyrektora (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozróżniasz małe i wielki litery?
Trzymaj sie zasady że stałe pisze sie wielkimi literami (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) DRUKARKA != drukarka itd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) YourFrog poszalałeś, to nie poziom przedszkolny (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ale może autora oświeci choć trochę : ))) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:29 |