![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2014 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zrobić " salę kinową " z checboxami ale mam problem z opcją value w inpucie .
Oprzeć próbuje to na tablicy dwuwymiarowej . ( oczywiscie w formularzu przekazuje przez POST )
gdy zaznacze jakiegos checboxa i chce sprawdzic tablicę POST to pokazuje mi Array ( [place] => Array ( [rzad] => Array ( [miejsce] => Notice: Undefined offset: 1 in sala.php on line 44 ) ) ) Ten post edytował spiewak69 8.06.2014, 21:58:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałoby się jakieś echo w value
Poza tym wydaje mi się, że wystarczyłby jakiś separator między $j a $i w value, odbierając wartośc robisz explode i wiesz co jest czym Ten post edytował Turson 8.06.2014, 22:01:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie sala kinowa to jest dosyć skomplikowany problem ponieważ np w warszawie IMAX czy multikino nie mają miejsc siedzących na planie prostokąta tylko raczej coś co pokazuje niżej na obrazku i osobiście albo robiłbym go na elemencie map w html'u albo na canvasie.
Poniżej przykładowy kod. Pisałem go 15 minut w pracy także wiele pozostawia do życzenia (pomijam fakt ze z JS to ja noga jestem (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ). Na przykładzie każde miejsce ma 4 stany które decydują o wyświetlonym kwadraciku na ekranie. Stanu czarnego i czerwiobegi nie można zmienić. Później to tylko przy wciśnięciu przycisku pchać do posta i włala. - Czarny - Tam gdzie ludki chodzą - Czerwony - Ludki wcześniej zarezerowały - Biały - Można kupić - Zielony - Chcesz kupić Screen: http://scr.hu/1dwz/8vki2
Ten post edytował YourFrog 10.06.2014, 10:38:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:44 |