![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Sprawa wygląda następująco. Nie wiem jak wynik skryptu PHP wysłać na mail. Aby łatwiej było zrozumieć mój problem napiszę, iż próbuję odzwierciedlić wysyłanie maila po zamówieniu przedmiotu z allegro.pl, któreto wysyła na naszą skrzynkę mail ładną stronę z zawartością tj. przedmiot,cena, od kogo itp strona1.php - zawiera tabelę z przedmiotami wraz z formularzem, który wysyła ID zamówienia oraz ilość. strona2.php - pobiera ID oraz Ilość ze strona1.php, następnie skrypt identyfikuje ID z baża danych i wyświetla wszystkie informacje tj. opis,nazwa,zdjęcie itp infromacje i wyświetla nasze zamówione przedmioty w formie tabeli. strona2.php
Wygląd strony: ![]() Nie mogę utowrzyć zmiennej(do mail();) bądź po prostu znaleźć sposobu aby wysłać ową tabelę na mail. Za pomoc dziękuje! ;) Ten post edytował NajpierwSieNaucz 8.06.2014, 14:56:07 |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
No to zamiast robic echo i print to poprostu zapisauj to co echujesz do zmienej....
$zm.='jedno echo'; $zm.='kolejne echo'; itd... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy chodziło o to:
itd? Niestety teraz się nie wyświetla, jak to wyświetlić wówczas? Ten post edytował NajpierwSieNaucz 8.06.2014, 14:56:40 |
|
|
|
|
|
Tak, o to chodzi....
Nie wyswietla sie? A niby jak ma sie wyswietlac, skoro masz to w zmiennej a nie na ekranie? Chcesz wyswietlic zmienną, to zrob echo.... echo $zmienna; nie sądzisz ze to logiczne? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
|
|
|
|
Wywołałem echo $zmienna; aczkolwiek nie dokleiłem do kodu a błąd polegał na jednym apostrofie, już jest gitarra.
Dodałem na początku jeszcze
oraz na końcu
Moja funkcja mail():
Niestety mail to sam suchy tekst. Jak ustawić headery aby mail był jako strona? Oh literówka! Pardon. $headers a $heders. Musiałem jeszcze dodać
Ten post edytował NajpierwSieNaucz 8.06.2014, 14:54:34 |
|
|
|
|
|
Cytat Oh literówka! Wlacz wyswietlanie wszystkich bledow, to takie literowki będą ci się na ekranie wyswietlac. Tu masz napisane jak:Pardon. $headers a $heders. Temat: Jak poprawnie zada pytanie Jest tam rowniez cała inna masa przydatnych wskazowek dla ludzi początkujących -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:27 |