![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do czego służą nawiasy w php?
nakieruje ktoś do manula lub wytłumaczy? widziałem że możne się przydać, np.
przykłady z głowy ale mam nadzieję że poprawne. Ten post edytował ZaXaZ 8.06.2014, 13:24:21 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki błąd? Żadnego nie widzę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Błąd to Ty masz w mieście pochodzenia....
Nie tak się to robi.... Nawiasy są do przekazywania parametrów funkcjom którą jest np while, ustalania prawidłowej kolejności wykonywania działań matematycznych, nic bardziej godnego mi nie przychodzi do głowy by wymagało wyszczególnienia... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://ideone.com/ENRbOF
No to przecież prosta matematyka, nawias określa kolejność wykonywania działań, drugi przypadek jego stosowania to rzutowanie np (int) ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
https://ideone.com/ENRbOF No to przecież prosta matematyka, nawias określa kolejność wykonywania działań, drugi przypadek jego stosowania to rzutowanie np (int) ![]() teoretycznie w książkach pisze że PHP automatycznie rzutuję typy odbieranych danych ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
owszem, ale w wielu przypadkach nie do tego co trzeba
![]() Przykład: https://ideone.com/ncocv1 ![]() Btw co w tym:
jest nie tak niby? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie w książkach pisze że PHP automatycznie rzutuję typy odbieranych danych ![]() brawo, ale skoro znasz tak dobrze podstawowe rzeczy to gdzie masz tu błąd?
<?= jest równoznaczne z <?php echo. a średnika nie trzeba mieć "jeśli się przechodzi do trybu html" no chyba że do trybu php przechodzimy bo to wkońcu forum.php ![]() @Turson, z tego co pamietam $i++.'hhhh' nie wyswietlalo mi hhhh, tylko sam początek (chyba!). @__reszta__, dziękuje za odpowiedzi, musiałem się upewnić bo niektórzy czasem robią np. nawiasy + skrócony if... Ten post edytował ZaXaZ 12.06.2014, 19:20:13 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:23 |