Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Funkcja Włącz/Wyłącz obiekt w panelu admina, pokazywanie i ukrywanie obiektu za pomocą przycisku
travi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Poszukałem w Google, ale nie znalazłem odpowiedzi na rozwiązanie mojego problemu.
Otóż mam prosty panel administracyjny (taki raczej edytor treści poszczególnych podstron) z plikami txt (tak wiem TXT, bleeeh) biggrin.gif

Chciałbym na stronie głównej zrobić okienko popup lub jakiś banner reklamowy. Chciałbym mieć możliwość prostego wyłączenia/włączenia go na zapleczu (panel admina).
Chodzi o to aby nie otwierać co chwile pliku i kasować albo komentowac kodu.

Jak to zrobić? Zapewne jest potrzeby jakiś formularz który to wykona + np. elementy HTML: radio. Niestety moja znajomość PHP jest mała i ogranicza się do znajomości kilku funkcji typu include itp. Z zawodu jestem grafikiem i trochę mi daleko do programowania, ale staram się nadrabiaćsmile.gif

Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, ewentualnie link do skryptu który mógłbym łatwo zastosować do moich potrzeb.
Może ktoś z was dysponuje takim skrypcikiem i mógłby sie podzielić?

Czy potrzeba jest współpraca z MYSQL w takim przypadku? Może napisać jakąs zmienną która doda lub usunie element CSS: display:none; dla div'a z reklamą?

Pozdrawiam serdecznie.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:12