![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chcialbym zrobic jak najprostszy filtr w js ( wolalbym w ajax ale jeszcze nie potrafie ) lub jquery. w comboboxe mialbym mozliwosc wybrania : titre (tytul) image chcialbym filtrowac plik xml ktory zawiera wyzej wymienione balizy (titre, image). Prosze o podeslanie pomocnych linkow z kad mogbym sie tego nauczyc lub jakiegos gotowca ![]() oto fragmet pliku xml
ok znalazlem funkcje ktora pobiera xml i jakas balize ( elementId)
chcialbym to umiescic tak by wybierajac cos z comboboxa, element wybrany zastapi drugi parametr ( elementId) czy jest to wykonalne ? znalazlem kod dzieki ktoremu pobieram caly plik xml a nie daje rady pobrac tylko balizy np <title> moglby ktos w tym pomoc prosze
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat balizy Wybacz, możesz mnie oświecić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz racje jest to napisane chaotycznie chodzi mi mi o to ze posiadam plik xml z dowolnymi balizami np tytul, imie, nazwisko na mojej stronie html chcialbym dodac skrypt javaScript ktory zawieralby 1 combobox a w tym comboboksie moglbys wybrac jedna z baliz z pliku xml np imie czy tytul i po wybraniu balizy (filtru) w combo i wcisnieciu przycisku ok (czy cUs) wyswietlila by mi sie na stronie elementy wybrane w cobo z pliku xml np cala zawartosc wszystkich baliz np imie Ten post edytował michal47 5.06.2014, 22:08:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:21 |