![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziś mój serwer padł, a konkretniej baza MySQL. Wszedłem na FTP żeby przekierować w htaccess na "Przerwę konserwwacyjną", ale traf chciał, że plik się nie zapisał i został całkiem pusty. Jak się okazało nie mam backup (akurat tego jednego pliku...).
Potrzebuję zrobić przekierowanie, żeby jak wpisuje nazwa.domena.pl to brało stronę z domena.nazwa.pl/pliki/podstrony/nazwa, ale nadal wyświetlało w adresie nazwa.domena.pl. Zrobiłem na szybko takie przekierowanie: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*)\.domena\.pl$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ pliki/podstrony/%1 [NC,QSA] I niby działa, ale w adresie pokazuje się nazwa.domena.pl/pliki/podstrony/nazwa Wcześniej miałem to jakoś inaczej zrobione, ale już nie pamiętam. Wiem tylko że bardzo się z tym męczyłem... Może ktoś pomóc? EDIT: Pomogę sobie i może innym ![]() Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*).domena.pl [NC]
RewriteRule .* /pliki/podstrony/%1%{REQUEST_URI} Ten post edytował deha21 5.06.2014, 18:13:52 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:33 |