![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie jestem pierwszą osobą która piszę owy temat enty-raz. Także jeśli naruszam regulamin w jakikolwiek sposób, bądź jest już ... tysięcy tematów tego typu, to sam go usunę.
Wracając do sprawy, tak jestem zielony w te klocki, jakby ktoś pytał.. dlatego też liczę na waszą pomoc, w jakimś stopniu oczywiście. Posiadam stronę, na która normalnie odczytuje polskie znaki, forum także, ale niestety takie rzeczy jak chat, wiadmości ( w grze przeglądarkowej ), niestety nie odczytują kodowania, według mnie jest coś nie tak zakodowane w bazie, próbowałem zmieniać kodowanie, porównywanie (tabele, wiersze), niestety dalej bez zmian. ![]() Oczywiście jeśli ktoś ma na celu napisanie, daj sobie spokój, bądź zbyteczne wiadomości.. także prosiłbym bez spamu ![]() Ten post edytował Thhprx3 4.06.2014, 17:02:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. daj SHOW CREATE table i wklej tu
2. Widać, że to jeszcze jakąś funkcją jest potraktowane, bo żadna baza nie zamienia spacji na + |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem nie jest w żadnym stopniu związany z kodowaniem znaków w bazie danych.
Zobacz urlencode() i podobne -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
![]() Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ktoś by zadawał pytania w sprawie tego, zamieszczam screena.
![]() Tak totalne dno z mojej strony, jeśli nie będę mógł odpowiedzieć na wasze pytania, jedyny język którym operowałem kiedyś była to LUA. Ten post edytował Thhprx3 4.06.2014, 18:36:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:43 |