![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zaczynam uczyć się na temat php i pojawił mi się problem z błędem 403, nie mam pojęcia jak go rozwiązać. Może ktoś mi pomoże? Miał ktoś z nim problem. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie krępuj się i podziel jakimiś konkretniejszymi informacjami. Gdzie/skąd/jak pojawia Ci się ten błąd?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2012 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mając tyle informacji ile przekazałeś można tylko odpowiedzieć:
403 Forbidden Zabroniony – serwer zrozumiał zapytanie lecz konfiguracja bezpieczeństwa zabrania mu zwrócić żądany zasób źródło: wikipedia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok.
Napisałem 2 skrypty: name.php i name.html name.php wygląda tak: <?php $name = $_GET['name']; echo 'Witamy w naszej witrynie,'.$name. '!'; ?> name.html: <!DOCTYPE html> <html lang="pl"> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Tablica</title> </head> <body> <a href="name.php>name=Kuba">Cześć, mam na imię Kuba!</a> </body> </html> Po wpisaniu w przeglądarkę adresu http://localhost/name.html pojawia się: Cześć, mam na imię Kuba! Ale po kliknięciu w ten link pokazuje się Error 403 i zabroniony dostęp. Wg książki z której się uczę to powinien pojawić się napis: Witamy w naszej witrynie, Kuba! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
name.html: <a href="name.php>name=Kuba">Cześć, mam na imię Kuba!</a> Ta linijka w tej książce wygląda dokładnie tak jak przytoczyłeś? -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak dokładnie.
|
|
|
![]()
|
|
Zatem jest błąd.
Powinno być: Ten post edytował mar1aczi 2.06.2014, 10:44:10 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tu widać był błąd
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:36 |