![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemanko. Mam skrypty z którymi się męczę od x czasu. Nie mogę za Chiny zrobić ich tak jak bym chciał.
Chodzi o to aby każdy skrypt wyświetlał powiadomienie: "Wystąpił błąd" za każdym razem gdy ktoś wpisze liczbę mniejszą od 0.
To co zrobiłem tutaj nie chce działać. Chciałbym również aby tego napisu "Wystąpił błąd" nie było widać przed wpisaniem liczb. A co do reszty to chciałbym tutaj kosmetyczne poprawki ponieważ wyskakują mi błędy, a ja poprawiam i nie mogę znaleźć tego właściwego rozwiazania :/
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 19 Dołączył: 27.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do pozbycia się wyskakujących błędów musisz zmienić if(isset($_POST)){} na if(!empty($_POST)){}.
Następnym błędem jest nieobjęcie w cudzysłów litery r (powinno być $_POST["r"]). Twój obecny skrypt wywala błąd tylko wtedy gdy zostanie podana wartość 0. Napisz to w ten sposób: if($_POST["r"] <= 0 ), co znaczy jeśli $_POST["r"] jest mniejsza lub równa 0 wywal błąd. Po co jest ci wartość domyślna w polu r? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś wielki
![]() Oczywiście daje pomógł. A co do fragmentu: if($_POST["r"] <= 0 ) to jak wpisać do tego kilka elementów np. jakbym chciał przyrównać a, b i c ? Ten post edytował Konami 31.05.2014, 21:51:52 |
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Po co ci ten formularz w echu?
A co do ostatniego pytania użyj operatorów logicznych. |
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje wszystki
![]()
Po wpisaniu czegokolwiek wywala mi: CODE Fatal error: Call to undefined function silnia() in /virtual/projektwl.cba.pl/modules/php/php.module(80) : eval()'d code on line 23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 19 Dołączył: 27.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj o tym, że funkcje muszą być zdefiniowane przed tym, zanim je wywołasz. Wytnij funkcję silnia i wklej na samym początku po <?php.
Ten post edytował Raito 1.06.2014, 13:23:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje Wam Panowie
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:18 |