![]() |
![]() |
-Marian1290- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Dopiero zaczynam swą przygodę z JavaScriptem, proszę o wyrozumiałość. Na stronie mam wiele radio buttonów w formularzu. Chce uzyskać efekt, że jeśli żaden nie jest zaznaczony to wyświetla się alert a w przeciwnym wypadku wykonuje się jakis tam JavaScriptowy kod. Bardzo prosze o pomoc, kombinuję już cały dzień i nie wychodzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
-Marian1290- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wykombinowałem coś takiego
Prawie działa, jeśli zaznaczę kod się wykonuje, gdy nie zaznaczę żadnego radia pokazuje się alert. Problem w tym, że jego zamknięcie przeładowuje stronę a tego nie chcę. Mam jeszcze jedno pytanie:
Ten kod wyświetla ten alert również przy zaznaczeniu radia, dlaczego? Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt nie wyświetli alertu dopiero jak zaznaczysz wszystkie. Za każdym razem sprawdzasz czy checkbox jest zaznaczony czy nie. W pierwszym przypadku sprawdzałeś tylko czy był zaznaczony i zwracałeś true (czyli kończyłeś funkcję).
Ten post edytował markuz 29.05.2014, 17:40:57 -------------------- |
|
|
-Marian1290- |
![]()
|
Goście ![]() |
Znów trochę przerobiłem i znów nie działa poprawnie.
Jak powinien wyglądać ten kod? Są to radio buttony nie checkboxy. Po prostu nie ma potrzeby zaznaczania wielu. Bardzo proszę o pomoc już całkiem się pogubiłem. Z góry dziękuję. |
|
|
-Marian1290- |
![]()
|
Goście ![]() |
Znów trochę przerobiłem i znów nie działa poprawnie.
Jak powinien wyglądać ten kod? Są to radio buttony nie checkboxy. Po prostu nie ma potrzeby zaznaczania wielu. Bardzo proszę o pomoc już całkiem się pogubiłem. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo:
Ten post edytował trueblue 29.05.2014, 18:18:58 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 20:57 |