![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzien dobry, niestety nie znalazlem na tym formum odpowiedniego dzialu, dlatego temat umieszczam tutaj.
Chcialbym sie Was zapytac, jak na podstawie statusu z logow postfixa stwierdzic, czy wiadomosc email zostala dostarczona do odbiorcy? Z tego, co czytalem nie da sie tego zrealizowac tak w 100%, ale jakos orientacyjnie na pewno da sie to stwierdzic, przynajmniej z jakims prawdopodobienstwem. Niestety z tematu postfixa jestem zielony, dlatego prosze Was o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat niestety nie znalazlem na tym formum odpowiedniego dzialu, dlatego temat umieszczam tutaj. Hydepark Cytat Miejsca na dyskusje nie pasujące do innych for. Przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialbym sie Was zapytac, jak na podstawie statusu z logow postfixa stwierdzic, czy wiadomosc email zostala dostarczona do odbiorcy? Z tego co pamiętam postfix nie ma takiej możliwości. Jeśli nie dostałeś informacji zwrotnej z błędem to znaczy że jest ok. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up niekoniecznie, ponieważ ta informacja zależy od tego co zwróci serwer docelowy, a ten może nie zwracać nic. Analiza logów daje ci jakieś 90% pewności, wiadomości typu nie znaleziono hosta docelowego i tak otrzymasz ale to czy wiadomość dotarła, czy konto istnieje, czy jest przepełnione zależy już od serwera docelowego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, to jakbys mogl mi podac schemat postepowania aby sprawdzic to w 90%, potrzebuje tych informacji orientacyjnie w celach statystycznych. Z tego tematu jestem kompletnie zielony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:46 |