![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu problemu związanego z wyświetlaniem polskich znaków. Wszystko jest ok. jeżeli wprowadzam dane do bazy z poziomu MyAdmina. Pobrane dane na stronie wyświetlane są poprawnie. Kłopot zaczyna się kiedy wprowadzam dane z poziomu "mysql'a" bądź też (na czym bardziej mi zależy) gdy dane wprowadzane są z pliku ( source *.sql; ). Po pobraniu danych na stronę zamiast polskich znaków wyświetlane są znaczki (� -ź, š - ą...) . Wyczerpałem już wszystkie pomysły.
Plik my.ini: Cytat [mysqld] character-sets-dir=C:/user/Mysql/share/charsets default-character-set=latin2 basedir=c:/user/Mysql #bind-address=127.0.0.1 datadir=c:/user/Mysql/data language=c:/user/Mysql/share/polish #slow query log#= #tmpdir#= #port=3306 #set-variable=key_buffer=16M [client] character-sets-dir=C:/user/Mysql/share/charsets default-character-set=latin2 [WinMySQLadmin] Server=C:/user/Mysql/bin/mysqld-nt.exe user=* password=* php jest ustawione defaultowo na ISO-8859-2... Nie chciałbym wszystkich danych wprowadzać przez MyAdmina... Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam! Ten post edytował __rafal__ 22.11.2004, 01:25:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:27 |