![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam.. Zrobiłem taki mały system walki z mobami, do testowania i wgl
![]() Chciałbym zapytac jak zrobic, zeby powiedzmy graczowi z 30 poziomem pokazywały się tylko potworki z poziomu 20, +, + ,+ 40 ? A i jeszcze jedno pytanko.. chodzi o samą walkę.. ostatnia już tura, gdy ktoś zginie, to jeszcze przed "śmiercią" uda mu się zabic 2.. i wtedy nie ma remisu tylko wygrana jednego z graczy.. czemu ? próbowałem robic if'y ale nic z tego nie wyszlo.. : / Oto kodzik: Proszę o pomoc..
Ten post edytował awek520 21.05.2014, 16:32:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznę od tyłu od pytania nr 2)
Musisz pierwsze sprawdzić czy obaj nie żyją czy hp zaatakowanego jest mniejsze bądź równe 0 i czy atakujący ma mniej bądź 0 hp. Musisz to dać przed linią 29 i zapoznań się jak dziala struktura if elseif. Jeśli masz strukturę if elseif i np jakiś warunek w pierwszym if'ie bedzie prawdziwy to else if(ten drugi) jest jakby ignorowany, parser go nie sprawdza. 1) Załóżmy, że $poziom to level playera oraz w tabeli monster poziom potwora przechowuje kolumna level. Teraz mamy takie zapytanie: $result = mysql_query("SELECT * FROM monster WHERE level>'.$poziom-10 .' AND level<'.$poziom+10 .' ORDER BY id ASC") or die(mysql_error()); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To miałem tak napisane.. no ale nie działało mi to : / Miałem to na 38 linijce i chyba dlatego : /
Sprawdze to zaraz co i jak ![]() A co do tego, żeby z linku "game.php?a=wal_potwor&numer='.$dane['id'].'"" byla przekazywana informacja, że walczymy np. z ID = 1.. jak zrobic te zapytanie? "$monster=mysql_query("SELECT * FROM monster WHERE id = ID ? LIMIT 1");" ![]() Próbuje od godziny i nic.. Mam tak, id='".$_GET['id']."' no ale wywala błąd że taki potwór nie istnieje.. id zwraca pusta informacje jak sprawdzałem.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET['numer'] nie id
|
|
|
![]()
|
|
Ahaa.. a tak kombinowałem.. ale mi to nie pasowało ciągle ; / bo jak id z numerem..
Ale dziękuje bardzo.. wszystko działa jak nalezy ![]() Ten post edytował awek520 21.05.2014, 22:18:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:22 |