![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam problem z logicznym ogarnięciem tego co sobie wymyśliłem. Nie wiem jak się do tego zabrać, a bardziej od czego zacząć. Proszę o pomoc, podpowiedzi lub odsyłacze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A więc: chcę zrobić tabelę, gdzie każda kolumna jest przypisana danej osobie. A każdy wiersz to dana godzina, np. jeden wiersz to 10 min. I np. Jan Nowak z pierwszej kolumny będzie zajęty od 9:10 do 9:30 i chciałbym żeby skrypt zaznaczał kolorem czas w kolumnie od wiersza 9:10 do 9:30, coś podobnego jak kolory terminów w kalenadrzu google. Podgląd tego co chciałbym uzyskać: (IMG:http://serwer1429370.home.pl/tabela.jpg) Bardzo proszę o wskazówki! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czego nie wiesz? Jak tabelke narysować? Jak ją ostylować? Dane chcesz trzymac gdzieś w bazie czy wpisać na sztywno? Nie wiadmo, w czym Ci pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chodzi o wygląd tabeli (nawet czy ma być to tabela konkretnie) ale w jaki sposób wyświetlić zakres wprowadzonej daty w bazie żeby tak graficznie kolorem się pola zaznaczały...
na początku myślłem żeby było w bazie pole 'od' i 'do' z czasem rozpoczecia wydarzenia i zkonczenia ale nie wiem jak jakie ma byc zapytanie do bazy zeby pobieral wydarzenia i umieszczal skrypt je na tym planie graficznym.... bo np Jan Nowak moze w ciagu dia miec w swojej kolumnie kilka wydarzen... baza bedzie w mysql Ten post edytował dtrb 21.05.2014, 10:35:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaglądnij tutaj: http://mrbs.sourceforge.net/
|
|
|
![]()
|
|
o właśnie o coś takiego chodziło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
teraz tylko zagłębić się w kod (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:36 |