![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem jest następujący: pod Windowsem 9x można dopisywać hosty do pliku HOSTS. wiadomo - domenka i adres ip...czyli ja tam ciagle wpisuję: localhost 127.0.0.1 domenka1 127.0.0.1 domenka2 127.0.0.1 Przeniosłem się ostatnio na Widnowsa 2000 i mam problem, bo nie wiem gdzie tam mogę sobie podopisywać hosty. Komputer ten (na którym zainstalowałem) jest odcięty od neta, służy tylko do pracy - to zwykły laptop). No skoro chce pracować na nim to chciałem aby każdy serwis nad którym pracuje bym niejako widziany jako inna pseudodomena Gdzie mogę pod Widnowsem 2000 wpisać odpowiedniki HOSTS z win 9x ![]() pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź... Łukasz EDIT ----- Już nieaktualne...okazało się, że ten plik powinien istnieć...ręcnzie go dopsiaęm i jest ok ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Prometeus 21.11.2004, 22:17:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... fajna sprawa mozesz mi napisac jak to sie dokladnie robi z tymi pseudodomenami [gdzie, co i jak utworzyc]? z góry thx ;]
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj w %windows%\system32\drivers\etc\host (plik bez rozszerzenia)
opis jest w komentarzach pliku, reszte musisz juz ostawiac w httpd.conf a o tym juz bylo pisane kiedys na forum o serverach www -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:43 |