![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 4.12.2013 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdzecznie. Mam pewien mały problem: Zapisuje sobie tablicę dwuwymiarową do pliku za pomocą (działa):
Po czym chce ową tablice wczytać z powrotem z owego pliku używając : $test poprawnie wczytuje dane z pliku, lecz $test2 po sprawdzeniu (print_r) jest pusty. W sytuacji sprawdzania unserialize(base64_decode()) względem $tabNoSortClass Wyświetla mi dobrze wartości po zakodowaniu i po odkodowaniu. Czy mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego nie działa wczytywanie z pliku poprawnie? Ten post edytował Geniesis 20.05.2014, 10:15:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu robisz FILE_APPEND? Przeciez masz nadpisywac plik a nie dopisywac. Jesli dopisujesz i juz cos miales w pliku, to sie nie dziw ze przy odczycie ci nie chce odczytac poprawnie danych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 4.12.2013 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje niestety jeszcze wiedzy mi, stąd owo niedopatrzenie. Dziękuję za odpowiedź, teraz wszystko działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po to wymyslono manuala, by ludzie nie strzelali z parametrami tylko patrzyli co one robią.....
http://pl1.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php Cytat FILE_APPEND If file filename already exists, append the data to the file instead of overwriting it.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:12 |