![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Poszukuję osoby która zaprogramuje mi animację w jquery. Mamy X (może być 1,2,3 itp. - wartość dowolna) obiektów (samolotów) które nanosimy na mapkę (obrazek JPG). Na mapce mamy umieszczone lotniska - pomiędzy którymi latają samoloty. Zadanie polega na przedstawieniu animacji przemieszczania się każdego punktu (samolotu) pomiędzy lotniskami. Każdy samolot/punkt ma następujące parametry (każdy samolot ma swoje, indywidualne parametry): a) godzinę startu ![]() c) prędkość poruszania d) miejsce startu e) miejsce lądowania Widziałbym działanie takiego skryptu następująco: a) skrypt podgrywa z pliku PHP dane z aktualnymi lotami oraz lotniskami i nanosi je na mapkę ![]() c) pomiędzy lotniskami (punktem startu i punktem lądowania) - rysujemy linię po której porusza się samolocik d) na podstawie godziny startu i lądowania oraz prędkości tworzymy animację lotu. Planszę odświeżamy co jakiś czas ażeby uniknąć sytuacji iż użytkownik oglądający mapkę przez np. godzinę nie zobaczy samolotów które nie leciały jeszcze w momencie gdy wczytywał stronkę (chodzi o to żeby user widział zawsze aktualne dane). Samoloty latają na podstawie danych jakie jquery ma pobrać z php. Liczymy tylko start -> cel. Po wylądowaniu samoloty nie wznawiają automatycznie lotu. Mam nadzieję że rozpisałem to najdokładniej jak się dało. Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania to proszę o kontakt: 792 84 12 25 lub lukpeta@outlook.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:21 |