![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2014 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie piszę w dobrym miejscu, to pokierujcie mnie, gdzie powinienem takie pytanie zadać.
A więc sytuacja jest taka. Mam plik settings.xml, w którym zawarte są ustawienia slidera - typu wysokość, szerokość itp. Wszystkie te dane wyświetlam na stronie pobierając je z pliku. Wartości, np. Width:600 height:500 wyświetlam w polach input tak jak w formularzu. I teraz pytanie: Czy istnieje możliwość takiego połączenia pól input z plikiem xml, by w momencie wpisywania nowej wartości np width:1000 zamiast 600, wartość width zmieniała się także w pliku settings.xml? Bardzo proszę o pomoc. P.S daleko mi do lenia, dlatego po napisaniu tego pytania, sam staram się znaleźć rozwiązanie. Jeżeli znajdę - powiadomię. Ten post edytował Bart123 18.05.2014, 23:00:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma magicznej metody na coś takiego. Musisz po wysłaniu forma z takimi inputami nadpisać ten plik XML. Możesz do tego użyć chociażby simplexml za pomocą którego wczytasz plik jako obiekt, nadpiszesz podane wartości i go zapiszesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2014 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
<?php
$xml=simplexml_load_file($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/1/wp-content/flashxml/3d-carousel-menu-as3-fx/settings.xml'); $ml = "xml.php"; $wynik = "wynik"; if (!isset($_GET['ajax'])){ echo '<div class="parental">'; echo "<button class='parent' onClick='ajax(\"".$ml."?ajax=1\",\"".$wynik."\")'>General</button>"; echo '<div id="wynik">'; echo '</div>'; echo '</div>'; } else{ foreach($xml->General_Properties ->children() as $child) { //druk dzieci tylko przy ajaxie $arr = $child->attributes(); echo $child->getName(); echo "<br><form action='' method='POST'><input type='text' name='value' value=" .$arr["value"].">"; echo "<input tye='submit' value='zapisz'/>"; echo "</form><br>"; MÓGŁBY MI KTOŚ WYJAŚNIĆ DLACZEGO POLE SUBMIT WYŚWIETLA SIĘ JAKO POLE TEKSTOWE, A NIE JAKO PRZYCISK? Ten post edytował Bart123 19.05.2014, 13:28:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo znów literówkę zrobiłeś.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 08:47 |