![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w temacie jestem wczesno początkujący.. Zazwyczaj okno dialogowe 'wyskakuje' po wywołaniu jakiegoś zdarzenia, np. click. Ja potrzebuje wywołać okno jako potwierdzenie.. np. następuje oddanie użytkownika i potem wyświetlenie informacji.. i to okno chciałem wywołać z innej funkcji, ale coś mi nie wychodzi.. Mam powiedzmy taki kod:
To jest jedna z wersji, którą testowałem.. Ogólnie za każdym razem div który miał być wyświetlany w oknie, był wyświelany 'normalnie' na stronie.. Jak widać, zakomentowana jest wersja z funkcją alert, która działa poprawnie z tym ,ze wyswietlana informacja to nie jest alert ;p a informacja.. i do tego chciałbym ją sobie odpowiednio zmodyfikować.. Czekam na jakieś sugestie (najlepiej jakiś prosty, działający 'kodowy' przykład..) Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ogólnie za każdym razem div który miał być wyświetlany w oknie, był wyświelany 'normalnie' na stronie.. a jesteś pewien, że dołączyłeś style CSS do jQuery UI? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jesteś pewien, że dołączyłeś style CSS do jQuery UI? Nie wiem dokładnie o co chodzi.. (więc raczej tego nie robiłem..) Znalazłem taki fragment kodu:
rozumiem, że każdy swój element muszę w ten sposób zainicjować aby był on 'obsługiwany' ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem na mysli to, że jak korzystasz z jQuery UI (a korzystasz, prawda?), to musisz dołączyć jakieś pliki *.CSS z szablonem tych okienek.
przynajmniej tak kiedyś było (nie używam już tego, bo są lepsze metody na tworzenie dialogów) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
miałem na mysli to, że jak korzystasz z jQuery UI (a korzystasz, prawda?), to musisz dołączyć jakieś pliki *.CSS z szablonem tych okienek. przynajmniej tak kiedyś było (nie używam już tego, bo są lepsze metody na tworzenie dialogów) ciężko mi tak konkretnie odpowiedzieć, bo brak mi komptenecji .. po prostu chciałem sobie wdrożyć taką funkcję dialogu.. Ogólnie korzystam z bootstrapa.. tam są już dołączone pliki css i biblioteka jquery.. |
|
|
![]()
|
|
no to w bootstrapie możesz przekleić HTML ze strony http://getbootstrap.com/javascript/#modals
i potem wywołać metodą $("#id-elementu").modal(); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, wydaje się, że to spełni moje wymagania
![]() Ale pojawił się inny związany z tym problem o którym nie zdawałem sobie sprawy.. Bo dotychczas wywoływałem okno alert() i ono blokuje niejako wykonanie dalszego kodu.. co było istotne dla mnie bo po zamknięciu tego okna zostaje wykonane przekierowanie.. Teraz mając własne okno dialogowe, te przekierwoanie 'nie czeka' aż sam użytkownik jest zamknie tylko od razu wykonywane jest przekierwoanie.. Jak to moża rozwiązać ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:00 |