![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przymierzam się do zakupu laptopa. Budżet to ~2500zł w zależności od parametrów, jeśli będzie wartościowy to można wydać więcej. Pytałem w sklepie komputerowym i pan poleca asusy, jako najpopularniejsze. Mi jednak zależy żeby karta graficzna była mocna - na tyle na ile może być w tej cenie + procesor. Do wyboru jest kilka grafika: 1) NVIDIA GeForce GT 720M - 2GB 2) NVIDIA GeForce GT 730M - 4GB 3) NVIDIA GeForce GT 740M - 2GB 4) NVIDIA GeForce GTX 660M - 2GB Jak popatrzymy na wymienione karty graficzne to ta ostatnia jest najlepsza. Zastanawia mnie model 730m ale z tego co widzę to tam rekomendowane jest 8GB pamięci ram(źródło: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?g...eforce-gtx-660m ). O co proszę: nie interesuję się aż tak bardzo komputerami od strony części. Są laptopy i5 3-generacji i np i3 4-tej generacji. taktowanie mają podobne(2,6 GHz dla i5 i 2,4 Ghz dla i3). Czy jest możliwe żeby wydajność była podobna? Czy jednak i3 to nie to samo co i5? Dalej, jaka będzie rzeczywista róźnica między i3 3-generacji a i3 4-generacji? i pomiędzy i5 3-generacji a i5 4-generacji? chodzi mi czy to będzie na tyle duża róźnica by warto było inwestować w nowszą generację? I ostatnie pytanko odnośnie podzespołów: są procesory: i5 3xxxU oraz i5 3xxxM czy też i5 3xxxH - która z serii jest najbardziej sprawdzona? Pytanko odnośnie producentów: wiadomo, dell dla mnie to super jakość, nie ta półka cenowa, tak samo jak sony, ale jaki jest dobry producent z dobrą jakością produktu i wsparciem technicznym? tak jak wspomniałem na początku to w sklepie komputerowym słyszałem tylko asus. Samsunga niby mam i wiem że to dobra jakość materiałów, ale np. Acer czy Toshiba? Będę wdzięczny za każdą radę ![]() -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:25 |