![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką tablicę asocjacyjną (zwrócona z var_dump):
Chciałem podać wartości ("3", "4") jako argumenty do innej funkcji, aby pobrać dane z innej tabeli, gdzie klucz równałby się tym wartościom, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że chodzi o jakiś automat?
Bo zwyczajnie to wystatczy odwołać się do danych kluczy tablicy i już..
Rozpisz się trochę co dokładniej chcesz uzyskać... -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak, chodzi o automat
Pobieram z jednej tabeli ID ulubionych znajomych aktualnie zalogowanego usera, chcę te ID przekazać dalej do zapytania SQL, żeby połączyło to z danymi tych osób z innej tabeli. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy pomocy array_map możesz przetworzyć tę tablicę tak, by zawierała jedynie listę identyfikatorów. W manualu masz przykłady użycia.
Ten post edytował Crozin 14.05.2014, 07:47:05 |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem array_map, ale nadal nie działa, próbowałem implode, daje to "Array,Array" (z var_dump). To, co chcę zrobić wygląda mniej więcej tak:
a następnie przekazać pobrane dane do kolejnego zapytania
Naprawdę utknąłem, próbowałem na wiele sposobów przekazać te dane i nic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...ale żadnego ze swoich wielu podejść nie pokazałeś nam tutaj.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, już działa, użyłem podzapytania. Temat do zamknięcia/usunięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:28 |