![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, napisalem w jQuery funkcję, która używając fadein i fadeout wyswietla kolejne zdjęcia w galerii. żeby ladnie wyświetlały się one w tym samym miejscu i jakby przenikały przez siebie, użyłem dla nich position: absolute, co jednak nie pozwala mi zapanować nad divem, znajdującym sie poniżej. uzycie position relative ustawia go na przenikajacych sie zdjeciach, relative szaleje kompletnie. Problem jest prawdopodobnie w jQuery, bo funkcja ktora czeka na znikniecie jednego i dopiero wlacza drugie, dziala poprawnie, zas funkcja, ktora robi to jednoczesnie stwarza opisane wyzej problemy. oto jej kod:
mam nadzieje, ze da sie cos z tego zrozumiec i jakos mi pomoc... Ten post edytował followc 12.05.2014, 23:54:37 |
|
|
![]() |
--owca_82-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ty tak serio ?
Radzę się zastanowić nad podstawami tzn. jak coś takiego powinno działać a problem sam się rozwiąże ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie wlasnie odpowiedzi w przedszkolu oczekiwalem:) super nakierowanie......
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chaotycznie piszesz, z tego co zrozumiałem to, żeby było dobrze: Musisz swoje zdjęcia wpakować do kontenera/diva który ma position relative, i dopiero wewnątrz niego nadawać zdjęciom absolute.
|
|
|
![]()
|
|
tak wygląda struktura programu i faktycznie #fot, #new_div maja position: relative, a same img: absolute. problem w tym, że #fot jakby nie dostosowuje się do wielkości img, pozostaje 1pikselowym paseczkiem, przez co tresc #new_div wyswietla się na zdjęciach |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#fot nie dostosuje się do wielkości img, bo te są pozycjonowane absolutnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no wlaśnie, a zależy mi i na jednym i na drugim, ponieważ pozycjonowanie absolutne konieczne(?) jest mi do przenikania się zdjęć przez fadeout/fadein. Da się to jakoś obejść? może ten kod jQuery napisałem z dupy...?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj wymiary #fot.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
rozwiązując to w taki sposób miałem problemy z rwd, problem (chyba) udało się rozwiązać poprzez nadanie #fot padding-bottom: 30%.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:41 |