![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
W pliku znajduje się lista adresów IP. Gdy czytelnik pojawi się na stronie, z pliku.txt odczytywana jest lista numerów IP i jeżeli jego (czytelnika) IP znajduje się na liście, wówczas wyświetla komunikat: "Hello! Marek. ". Problem jest banalny, tak przypuszczam. Chcę, aby skrypt zamienił adres IP posiadany w pliku.txt, na "REMOTE_HOST", a następnie wyświetlił na stronie jako np. : "<? echo "Hello! Marek. Tutaj: $zapisany_ip_zamieniony_na_host"; ?> Szukałem z google, jakieś pomocy, ale chyba zbyt nieudolnie. :-/ Mam nadzieję, że jasno wyraziłem się. :-)))) Gdyby ktoś miał problemy z interpretacją tego tekstu, to bardzo przepraszam. Dziękuje z góry za pomoc. Z poważaniem angello |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Szukałem z google, jakieś pomocy, ale chyba zbyt nieudolnie. :-/
Święta prawda, ZBYT NIEUDOLNIE... Jeśli zaczynasz poszukiwania od Googla, a nie od MANUAL'a to nigdy nie znajdziesz... Zlituje się: [php:1:d7d4df9d15]<?php $ip = '127.0.0.1'; $host = gethostbyaddr($ip); ?>[/php:1:d7d4df9d15] -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:39 |