![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Dopiero zaczynam z PHP. Chcę napisać prostą aplikację i chyba 'utknąłem'. Co chcę mieć: 1. użytkownik ładuje przez formularz plik csv (załóżmy, że plik ma zawsze jedną kolumnę) 2. każda komórka z pliku csv ma posluzyc jako parametr do zapytania mysql 3. wynik zapytania ma zostać zwrócony jako plik csv; do ściągniecia przez użytkownika. (nie mam możliwości użycia 'SELECT INTO OUTFILE' - brak uprawnien) Co mam: 1. Zaladowany plik zostanie zapisany jako tablica: Czyli np. Array ( [0] => rower [1] => rolki [2] => balon ) 2. Połączenie z bazą i zapytanie:
Pytanie: Czy możliwe jest użycie bind_param() z wartościami z $tablicy, jeśli nie wiem, ile elementów za każdym razem będzie mieć tablica? 3. Zapisanie wyniku jako csv: wynik chcę najpierw zapisać jako kolejną tablicę i przetworzyć ją na plik CSV przy użyciu fputcsv(). Pytanie: Czy to dobra droga? Absolutnie nie oczekuję gotowych rozwiązań ![]() Ten post edytował alekto 11.05.2014, 20:37:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:18 |