![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znow mam problem z skryptem logowania. Chodzi o to ze zaleznie czy user jest adminem czy nie w cookie ma dopisane np. admin|TAK/NIE. Tylko ze nie zapisuje mi cookie z pierwszego warunku, tzn. jesli np. pierwszym warunkiem w skrypcie jest to ze jesli uzytkownik nie jest adminem zmienna admin w cookie bedzie miala wartosc NIE lub odwrotnie, tylko ze cookie w pierwszym warunku mi nie zapiuje, a jesli jest spelniony warunek ktory jest drugi w skrypcie (np. user jest adminem) cookie zostaje zapisane.
logowanie.php
logowanie2.php
PZdr & Thx Ten post edytował Majcok12 20.11.2004, 19:22:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo masz mieć tak :
if ( ) elseif () else() a nie tak jak ty masz. Przynajmniej tak mi się wydaje na pierwszy rzut oka. PS1 Jak stosujesz już " " to nie zamykaj ich wstawiając zmienną z tablicy. PS2 Na strone php.net pisze, że nie należy używać session_unregister jak stosujesz tablicę globalną $_SESSION ... doczytaj sobie co się stosuje ![]() EDIT PS3 Genialny jest pomysł zapisania czy użytkownik jest adminem w zmiennej cookie, którą każdy sobie może ręcznie zmienić z NIE na TAK. Ten post edytował sf 20.11.2004, 22:13:01 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat if ( ) elseif () else() Dzieki, dziala ![]() Cytat PS3 Genialny jest pomysł zapisania czy użytkownik jest adminem w zmiennej cookie, którą każdy sobie może ręcznie zmienić z NIE na TAK. Zrobilem tak na szybko, bo bym nie widzial czy cookie sa zapisywane na nastepnej stronie, czy nie (chociaz jak pozniej dodalem usuwanie cookie po wpisaniu ich do sesji, to moglem juz to zmienic ale bardziej mnie interesowalo czemu w ogole nic nie zapisuje), bo najpierw byly zapisywane zaraz po logowaniu a pozniej w warunkach. Ale thx za przypomnienie, bo bym jeszcze zapomnial o zmianie tego. PS. Mam skrypt rejestracji i w nim mam:
I chociaz podaje dwa takie same hasla pokazuje sie powyzszy komunikat. PZdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najwidoczniej nie są takie same. Sprawdź za pomocą echo czy wyświetla się to samo. Potem sprawdź czy długość się zgadza. Czasem mogą to być poprostu znaki typu nowej lini (\n).
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Sa takie same.
Edit. Przed chwila sprobowalem dodac jakiegos uzytkownika i wszytko dziala jak nalezy. ![]() Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej jest tak: (chodzi o !== a nie !=)
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Zamiast robic nowy topic spytam sie tutaj.
1. Jak przy pomocy header() odswiezyc strone? Mialem kiedys naglowek odpowiedzialny za to ale teraz za bardzo nic nie umie znalezc. Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź znajdziesz tutaj
Ten post edytował jono 21.11.2004, 20:32:05 -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Imo ja w manualu nie znalalem konkretnej odp. Nie potrzebne mi przekierowanie, bo i tak czesto mnie nie przenosi
np.
Tylko sie pojawia okieno z napisem ze komentarz zostal dodany i po kliknieciu na ok wraca na strone, na ktorej w formularzu dalej sa dane, a strona jeszcze nie odswiezona. Pzdr Ten post edytował Majcok12 22.11.2004, 08:02:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: Polska / Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(jono @ 2004-11-21 19:31:34) Odpowiedź znajdziesz tutaj
Wtedy daj na samym początku piku: ob_start(); i na końcu pliku: ob_end_flush(); I nie wyświetli ci się taka informacja. |
|
|
![]()
|
|
Tak wiec spytam jeszcze raz ale moze inaczej.
Czy w ogole mozna odswiezyc strone (nie chodzi mi o przekierowanie)?. pzdr Ten post edytował Majcok12 22.11.2004, 14:17:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2004 Skąd: Polska :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Majcok12 @ 2004-11-22 14:15:23) Czy w ogole mozna odswiezyc strone (nie chodzi mi o przekierowanie)?. oczywiście, że można, tak:
a następnie wywyołujesz w miejscu gdzie chcesz odświeżyć stronę window_refresh() -------------------- Goldmann Marek
workspace: win2k3 | apache2.0.52 | php 5.0.2 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(goldmann @ 2004-11-22 15:29:38) Cytat(Majcok12 @ 2004-11-22 14:15:23) Czy w ogole mozna odswiezyc strone (nie chodzi mi o przekierowanie)?. oczywiście, że można, tak:
a następnie wywyołujesz w miejscu gdzie chcesz odświeżyć stronę window_refresh() Jak zauwazylem to ta funkcja robi to samo co header(location: index.php), a jak w niej wpisze np. register.php to przejdzie do tej strony. Zreszta to by wystarczylo gdyby mi w ogole to dzialalo Kod:
Jednak po otwarciu sie okienka o po klikniecu OK powraca mi na strone ale juz jej nie przeladowywyje, tak jakby na koncu funkcji error_message() bylo exit; albo cos takiego Pzdr Ten post edytował Majcok12 22.11.2004, 16:05:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:19 |