![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usiłowałem znaleźć zdarzenie onClick w dokumentacji, ale znalazłem tylko click(). Zatem skąd parser ma wiedzieć, że rzeczywiście chodzi o kliknięcie a nie o najechanie myszką?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd Ci przyszło do głowy, że zdarzenia najechania na coś myszką, może nosić nazwę click (kliknięcie)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd Ci przyszło do głowy, że zdarzenia najechania na coś myszką, może nosić nazwę click (kliknięcie)? Zupełnie źle mnie zrozumiałeś. W kodzie jest "onClick",prawda? No właśnie. Skąd parser ma wiedzieć, że chcemy faktycznie kliknąć? Czy "onClick" jest słowem zarezerwowanym dla jquery i oznacza kliknięcie? Skąd parser ma wiedzieć, że chodzi nam o kliknięcie? Przecież treść tego skrypu pozwala jedynie zmienić kolor w zależności true lub false. W kodzie, nie ma żadnego info o kliknięciu lub najechaniu. Dlatego mnie to zastanawia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest jedynie definicja funkcji o nazwie onClick - sama nazwa nie ma żadnego specjalnego znaczenia. Zapewne w innym miejscu kodu JS, a być może bezpośrednio w HTML-u występuje użycie/wywołanie tej funkcji.
|
|
|
![]()
|
|
To jest jedynie definicja funkcji o nazwie onClick - sama nazwa nie ma żadnego specjalnego znaczenia. Zapewne w innym miejscu kodu JS, a być może bezpośrednio w HTML-u występuje użycie/wywołanie tej funkcji. No właśnie też na to wpadłem, ale stworzyłem tutaj ten temat, bo w kodzie niżej nie mogę się doszukać fragmentu, który mówi właśnie o kliknięciu. Wszystko co przeczytałem powoduje jedynie zamianę kolorów.
Przepraszam najmocniej, ale już znalazłem to o co mi chodziło. Jakby ktoś podobny do mnie nowiciusz miał z tym kłopot, to chodzi ten fragment kodu:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 23:05 |