![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zainstalowałem na swoim dedyku
Posiadam pliki video i chciał bym za pomocą ffmpeg-php stworzyć z tych plików pliki thumbnails (przypuśćmy że jeden plik jpg w którym co 1 min będzie robić screena i zapisywać do tego jednego jpg) coś w ten deseń: http://screenshots.de.sftcdn.net/de/scrn/7...ls-maker-22.jpg W jaki sposób mam teraz wykożystać tego zainstalowanego ffmpeg ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj google może najpierw
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwielbiam polskie fora zawsze "użyj Google" albo "gdzieś już to widziałem na forum" .
Jak bym znalazł satysfakcjonujący (czytaj: działający) wynik w google to bym tu kór... nie pisał. Pomogłeś w chu... Niedziała!!!
Niedziała ![]()
Niedziała wiele innych przykładów w google !. Ten post edytował fantek 9.05.2014, 23:56:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to może przynajmniej jakiś błąd łaskawie zwraca?
|
|
|
![]()
|
|
Dobra działa (możliwe że podawałem złą ścieżkę do fmpeg)
Działający kod:
Jednak to rozwiązanie mnie nie zadowala gdyż ffmpeg robi zrzuty screenów z filmu odzielnie. Jest jakieś rozwiązanie używając ffmpeg albo imagemagik aby wygenerować taki przykładowy thumbnail http://screenshots.de.sftcdn.net/de/scrn/7...ls-maker-22.jpg ? Ten post edytował fantek 10.05.2014, 09:57:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ale takiego thumba nie dostaniesz "out of the box". Za coś takiego odpowiada osobny skrypt, który sprawdzi ile ma filmik, ile chcesz w wierszu i kolumnie klatek (i je zrobi), wyciągnie odpowiednią ilość, poskłada to do kupy z uwzględnieniem jeszcze danych wyciągniętych z samego pliku video. Niei spotkałem się z gotowym rozwiązaniem tego typu. Zapewne będziesz musiał sam napisać lub zlecić to komuś.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 18:50 |