![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam 2 tabelki w MySQL:
W tabeli cms_produkty mam różnego rodzaju produkty (ok 200 tys). W tabeli cms_temer - mam codziennie aktualizowane stany. Opis tabeli cms_temer: nazwa = cms_produkty.ate ilość = cms_produkty.ilosc Muszę na podstawie tabeli cms_temer przeprowadzić aktualizację produktów w tabeli cms_produkty Próbuję rozwiązać tą aktualizację za pomocą skryptu:
Problem w tym że nie wszystkie rekordy zawsze mi się aktualizują.... Część produktów ma zmieniony stan - a część nie... Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Bardzo proszę o pomoc, Northwest |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mozesz napisac slowami co chcesz dokladnie zrobic? Bo nie chce mi sie analizowac co ten kod php robi dokladnie.
ps: podejrzewam ze calosc mozna zrobic jednym zapytaniem UPDATE. Nie ma sensu walic tutaj petryliarda zapytan ps2: bigint(35) - duza liczba.... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) sam tworzyles te tabele? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Już opisuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam tabelkę produktów: cms_produkty2 (w opisie zapomniałem "2" - przepraszam). w tej 2 tabelce mam codziennie aktualizowane stany (ILOŚCI produktów). Muszę zaktualizować cms_produkty - na podstawie wartości z cms_temer. Zależności wyglądają następująco: cms_temer.nazwa = cms_produkty.ate cms_temer.ilość = cms_produkty.ilosc Próbuję to właśnie w php rozwiązać i albo mi się zapętla skrypt (chodzi 40 minut i nie chce się skończyć) - albo nie wszystkie pola aktualizuje (wariant który podałem na forum przeprowadza niepełną aktualizację) :-( Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i nadal nie wiem co ma sie jak aktualizowac.... z kodu wynika, ze są tam jakies dzikie kombinacje, zas z opisu nic o dzikich kombinacjach nie wynika. Jesli wiec nie ma dzikich kombinacji, to jak mowilem wystarczy JEDNO zapytanie mysql i nic wiecej. Przyklad takiego zapytania podał Pyton w swoim poscie.
|
|
|
![]()
|
|
dziękuje, pomogło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:51 |