![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Mam problem z instalacją roundcube na serwerze nazwa.pl Podczas instalacji nie może połączyć się z bazą danych Na pewno hosta jak i login i hasło są prawidłowe. Jednak inny jest port próbowałem połączyć się poprzez dodanie po dwukropku portu czyli sql.nazwakonta.nazwa,ok:3307 ale też niestety się nie łączy. Czy ktoś miał podobny problem . Proszę o pomoc. Dodam że połączenie w pliku konfiguracyjnym jest takie: $config['db_dsnw'] = 'mysql://roundcube:pass@localhost/roundcubemail'; Ten post edytował serwislap 8.05.2014, 11:42:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wpisywałeś:
$config['db_dsnw'] = 'mysql://roundcube:pass@adres.mysql.srv:mysql_port/roundcubemail'; ? -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ...a w zasadzie to tak powinno wyglądać przesyłanie danych z formularza. Bo instalator prosi o podanie hosta, bazy, loginu i hasła, więc zamiast hosta w normalnej postaci podałem z dwukropkiem i numer portu. Mimo tego nie zadziałało.
Udało się ![]() Okazało się że robiłem literówkę przez auto-uzupełnianie. Temat do zamknięcia. Wystarczyło wszystko po raz któryś przeanalizować. \ Dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dostęp do logów roundcuba, mysql? Co się w nich pojawia przy próbie połączenia?
Edycja: OK ![]() Ten post edytował mar1aczi 8.05.2014, 19:01:53 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:36 |