![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworze sobie strone klanową, tematyczną. Nic dużego, nic skoplikowanego, przy okazji zaczynam uczyć się PHP. Mam folder w którym będę przechowywać pliki ze skryptem: Kod <?php $diablo_api_url = 'http://eu.battle.net/api/d3/profile/Forti-2790/'; $diablo_json = file_get_contents($diablo_api_url); $character_info = json_decode($diablo_json); $paragon_level = $character_info->heroes[0]->paragonLevel; $class = $character_info->heroes[0]->class; $h_level = $character_info->paragonLevelHardcore; $elite = $character_info->kills->elites; $suma = $paragon_level; $ssuma = $h_level; $sssuma = $elite; $ssssuma = 3750; $punktacja_totalna = $suma + $ssuma + $sssuma + $ssssuma; settype($punktacja_totalna, "integer"); ?> Skryptów - plików takich bedzię 50. Następnie w pliku sklad.php, który wyświetlany jest z pomocą include w index.php mam coś takiego: Kod <div id="pole1"><div><b>nice Score</b></div><div id="p3"><?= $punktacja_totalna ?></div></div> <div id="pole1"><div>Battle Tag</div><div id="p1">Forti#2790</div></div> <div id="pole1"><div>Paragon Level</div><div id="p3"><?= $paragon_level ?></div></div> <div id="pole1"><div>Hardcore plvl</div><div id="p3"><?= $h_level ?></div></div> <div id="pole1"><div>Główna klasa</div><div id="p3"><?= $class ?></div></div> <div id="pole1"><div>Zabitych Elit</div><div id="p3"><?= $elite ?></div></div> Następnie przerobię to w taki sposób, że powyższe kody będą w odzielnych plikach (łącznie 50) i chce wyświetlić je na swojej stronie w kolejności chronologicznej wg. rekordu <?= $punktacja_totalna ?> Mój pomysł to wstawić to jakoś w pętle i wyświetlać gdy jedno większę od kolejnego i tak dalej i tak dalej. Pytanie jak to rozwiązać, bo nie mam kompletnie pomysły na skrypt. Powiedzmy że kod powyżej (dwa łącznie) są w plikach g1.php - g50.php, następnie jest plik sklad.php w którym ma być to wyświetlane chronologicznie. Sorka że przychodzę do was z taką prostą rzeczą.. minie pewnie sporo czasu zanim sam do tego dojde, a uczę się dopiero od kilku dni. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałbyś przerobić te dane które masz na tablice albo przenieść je do bazy danych i pobierać w formie tablicy albo obiektu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli muszę poczytać dokładnie na ten temat. Bazy danych jeszcze nie ogarniam.
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:28 |