![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam mały problem
Stworzyłem sobie formularz do którego należy wprowadzić email ale chciał bym aby można było wprowadzić kilka emaili po przecinku | np. test@test.pl,test2@test2.pl I chcę aby zwróciło mi wszystkie informacje o ludziach którzy mają ten email w bazie
ale nie wiem dlaczego pobiera mi dane tylko dla ostatniego rekordu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, bo chaotyczny test post bardzo, ale może tak:
Z tym, że to rozwązanie zadziała, ale będzie miał bugi, np. będziesz chciał znaleźć e-maila test@test.pl, ale znajdzie Ci równiez np. e-maila w bazie ravq3k_test@test.pl. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$tablica = R::GetAl
Poniewaz w tym miejscu za kazdym razem nadpisujesz zmienną $tablica aktualnym wynikiem. W rezultacie zawsze otrzymasz ostatnio pobierane rekord. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$tablica = array(); (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No i co z tego skoro za kazdym razem i tak nadpisujesz te zmienna.... czytaj ze zrozumieniem :/
Jak cchesz cos dodac do tablicy to sie to robi tak: $tablica[]= R::GetAll Bo to co ty robisz to jest nadpisywanie a nie dodawanie... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Po prostu zrob jak mowie.... nie mam sily tlumaczyc tej oczywistosci.
|
|
|
![]()
|
|
Ale nie rozumiem czemu skoro kod który ci przedstawiłem działa aktualnie na niego patrze i zwraca mi dokładnie to co ci mówię
czyli array danych który wyświetlam dzięki pętli foreach dla mnie to jest jasnę Nie jasne dla mnie jest robienie array w array |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To jest mój kod
I wyświetla mi z bazy 100 rekordów więc? Działa bez robienia tablicy w tablicy Teraz chcę jeszcze zrobić by nie dawało mi byle czego tylko ograniczyć to WHERE czyli przykładowo $tablica = R::GetAll('SELECT * FROM f_person2 WHERE imie = "Julia" LIMIT 100'); Znów wyświetli mi 100 rekordów z tym imieniem A teraz chcę by wyświetliło mi po podanym emailu ale z różnicą wpisywania nie pojedyńczego |
|
|
![]()
|
|
Zrozum chlopie, ze jak w petli robisz przypisanie do jakiejs zmiennej, to za kazdym razem nadpisujesz te zmienną. Tu nie ma zadnej filozofii....
Kod ci wczesniej dzialal, bo robiles to raz, nie w petli. Teraz ci nie dziala, bo robisz TO W PETLI ZROZUM TO WKONCU! Jak chcesz miec wszystko dodane do tablicy to masz DODAWAC a nie NADPISYWAC. Jak dodawac juz ci napisalem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No i działa bez robienia tablicy w tablicy
Dzięki johny_s |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:01 |