![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas importowania bazy danych przez narzędzie PHPMyAdmin uzyskuje taki komunikat:
Cytat zapytanie SQL: -- -- Baza danych: `cdcol` -- CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `cdcol` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_general_ci MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1044 - Access denied for user 'dbo526708327'@'%' to database 'cdcol' Ktoś wie do czego się odnosi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wejdz w translatpr google i przetlumacz sobie komunikat bledu na polski
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No a czemu zwykle sie czegos odmawia? Bo dany uzytkownik nie ma praw do danej bazy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak je uzyskać? Posiadam hosting na 1and1.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz sobie ręcznie założyć bazę w Panelu Admina a potem przez phpMyAdmin wgrać do tej bazy dane usuwając wcześniej linijkę z tworzeniem BD
|
|
|
![]()
|
|
musisz sobie ręcznie założyć bazę w Panelu Admina a potem przez phpMyAdmin wgrać do tej bazy dane usuwając wcześniej linijkę z tworzeniem BD Te tworzone bazy danych nazywam w ten sam sposób jak skrypt tworzący np. "dbcol", ale po utworzeniu i tak mają dziwne nazwy np. "db526735485". Więc po zrobieniu tak jak Ty wyskakują kolejne błędy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze wiedzieć ale już jakie błędy to nie napisałeś
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze wiedzieć ale już jakie błędy to nie napisałeś zapytanie SQL: -- -- Zrzut danych tabeli `cds` -- INSERT INTO `cds` ( `titel` , `interpret` , `jahr` , `id` ) VALUES ( 'Beauty', 'Ryuichi Sakamoto', 1990, 1 ), ( 'Goodbye Country (Hello Nightclub)', 'Groove Armada', 2001, 4 ), ( 'Glee', 'Bran Van 3000', 1997, 5 ) MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1062 - Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY' |
|
|
![]()
|
|
No przeciez znowu napisane wyraznie.... duplikujesz rekord a konkretnie probujesz dodac rekord z ID, ktore juz jest w bazie
|
|
![]()
|
|
No przeciez znowu napisane wyraznie.... duplikujesz rekord a konkretnie probujesz dodac rekord z ID, ktore juz jest w bazie Wyczyściłem bazę, kolejny błąd: zapytanie SQL: Dokumentacja -- -- Procedury -- CREATE DEFINER = `root` @ `localhost` PROCEDURE `test_multi_sets` ( ) DETERMINISTIC BEGIN SELECT user( ) AS first_col MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 7 Witam jeszcze raz. Stworzyłem 5 baz w panelu admina 1and1 i zaimportowałem w XAMPP 4 z 5 baz jakie mogłem: cdcol phpmyadmin webauth wordpress Nie mogę wstawić bazy "test", gdyż wyskakuje powyższy błąd. Zawartość bazy test:
Wgrałem zawartość folderu wordpress zawartego w xampp/htdocs i dokonałem odpowiednich zmian w wp-config.php. Strona nadal nie działa. gdy wpisuje adres domeny pokazuje mi stronę 1and1, a gdy dopiszę index.php wyskakuje mi błąd łączenia się z bazą danych. Czy jest w stanie ktoś pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Wywal
Kod DEFINER=`root`@`localhost`
|
|
|
![]()
|
|
Usunąłem i kolejny błąd:
zapytanie SQL: Dokumentacja DELIMITER $$-- -- Procedury -- CREATE PROCEDURE `test_multi_sets` ( ) DETERMINISTIC BEGIN SELECT user( ) AS first_col MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DELIMITER $$ -- -- Procedury -- CREATE PROCEDURE `test_multi_sets`() DETERMI' at line 1 Czy ta baza test jest niezbędna do funkcjonowania strony? A może problem tkwi w czym innym? |
|
|
![]()
|
|
Ty się nas pytasz czy Twoja baza jest potrzebna do funkcjonowania strony?
Na moje oko ta procedura nie jest potrzebna jakoś znacząco |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A nie odpala bo?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:00 |