![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2013 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. tworzę stronę na której mam umieszczone <iframe>, do którego jest ładowana inna strona.
Zastanawiam się jak zrobić aby w przypadku długiego ładowania się strony do iframe (np. ponad 5s.) do iframe była ładowana inna strona. Chodzi o to, że gdy serwer stony, którą wyświetlam w iframe jest przeciążony/nie odpowiada to automatycznie do iframe ładuje się zawartość z innego linku. help ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W head (lub w momencie wczytania nowej strony do ramki) dajesz:
w iframe dajesz:
Piszę z ręki więc mogą być błędy, ale mechanizm dobry i widać jak ma działać. Ten post edytował timon27 5.05.2014, 15:32:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UP:
Raczej w head ![]() Cytat settimeout('wczytajnowa()',5000); wtf?Jest też coś takiego jak clearTimeout() ... Ten post edytował owca_82 6.05.2014, 10:28:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UP: Raczej w head ![]() wtf? Jest też coś takiego jak clearTimeout() ... http://www.w3schools.com/jsref/event_frame_onload.asp Jest i clearTimeout, ale tu nie ma sensu użycia. setTimeout wywołuje funkcję po zadanym czasie, tu po 5 sekundach. Ale jeśli w zdarzeniu onLoad iframe, zmienna "przerwac" bedzie ustawiona na true, to źródło ramki nie zmieni się. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2013 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
długo nie wchodziłem. już sobie poradziłem ale dzięki za pomoc
![]() wieczorkiem wrzucę tuka dla wszystkich ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:57 |