![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero uczę się PHP'a i MySQL'a i mam pewien problem. Chciałabym w jednej z tabel przechowywać nazwę pliku i ścieżkę do niego. Gdy chcę wrzucić do tabeli ścieżkę w formacie '\muzyka\' wywala mi błąd, że apostrofy nie są domknięte. Jak zmienię na '\muzyka' jest OK. Ale zależy mi by użytkownik po kliknięciu na plik nie został przeniesiony do folderu z plikami tylko, żeby zaczęło się pobieranie. Ewentualnie ktoś wie jak zamienić to w PHP'ie? Obecnie mam to tak:
<a href=./'.$row[1].'>'.$row[0].'</a> gdzie w tabeli są 2 kolumny: nazwa pliku, ścieżka. Jak dopisać tam fragment ścieżki, żeby było ok? tzn żeby doklejało tylko nazwę pliku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<a href=./'.$row[1].'>'.$row[0].'</a> gdzie w tabeli są 2 kolumny: nazwa pliku, ścieżka. Jak dopisać tam fragment ścieżki, żeby było ok? tzn żeby doklejało tylko nazwę pliku. sugerując się twoim kodem że chyba chcesz folder wyżej...
jednak się tylko sugeruje czyli nie musi działać. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżkę do plików trzymaj w zmiennej/tablicy w PHP. W bazie danych przechowuj tylko nazwy plików. W przypadku zmiany nazwy katalogu nie będziesz musiał aktualizować wszystkich wpisów, tylko w jakimś pliku zmienisz ścieżkę.
Np.:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:25 |