![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Orientuje się ktoś jak włączyć curl w phpDesinger i czy jest to możliwe. Wywala mi błąd: Kod PHP Warning: PHP Startup: in Unknown on line 0 PHP Fatal error: Call to undefined function curl_init() W pliku php.ini jest extension=php_curl.dll Plik php_curl.dll znajduje się w folderze PHP/ext Zainstalowałem też curl7.36.0 i nadal nic. Co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd pojawia Ci się gdy wykonujesz skrypt na serwerze www czy spod phpDesignera?
Jeśli opcja druga, zajrzyj do podkatalogu php w katalogu phpDesignera. Znajdziesz tam "php.ini". Choć i to zależy od Twojej konfiguracji, gdzie masz ustawioną ścieżkę do interpretera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyskakiwał spod phpDesingera.
Po wielu niepowodzeniach skasowałem właśnie plik "php.ini" w podkatalogu php programu i wrzuciłem nowy. Po tym zabiegu wszystko ok. Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:51 |