![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wbudowałem w swój szablon system rejestracji i logowania według tego tutoriala: http://www.p-programowanie.pl/php/system-l...racji/#more-488
Rejestracja działa jak należy logowanie tez tylko tu jest problem. Tutaj mam formularz logowania:
Tutaj pod formularzem w tym samym pliku mam skrypt logowania:
wyświetla mi się na stronie formularz logowania jak wpisze złe dane to wyświetla napis "Wpisano złe dane."; Jak wpiszę poprawnie dane to nie dzieje się nic i miałbym prośbe o wskazówki jak zrobić tak aby po wpisaniu prawidłowych danych formlularz logowania zamieniał się w profil konta użytkownika i pobierał dane z bazy informacje o użytkowniku następnie je wyswietlal w profilu. Z góry dziękuje i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sesji radzę trzymać id użytkownika a nie login.
Ok masz w sesji daną, po której możesz rozpoznać użytkownika i to, że jest zalogowany.
Mając więc login/id użytkownika możesz pobrać jego dane i wyświetlić profil |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niemoge się coś z tym uporać mam juz wszystko nowy skrypt wyświetla profil itp tylko że po kliknięciu założmy w link "profil" i wyświetla dane profilu po klikniecu w login wyświetla formułke logowania. a chciałbym aby na stronie głównej wyświetlało formlularz logowania a po zalogowaniu informacje o profilu.
mam tu kod: login.php
header.php
a tutaj mam profil.php
Ten post edytował Azonic 2.05.2014, 15:00:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:30 |