![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napotkałem się znów na mały błąd... a mianowicie (przepraszam, że ciągle piszę tematy ale przerzucam się na OOP)
Mam w klasie funkcje logowania, która przydziela sesję do zmiennych sesyjnych
Jak teraz zrobić, żeby po zainkludowaniu klasy index.php "widział" te wartości przypisane do zmiennych ? Skrypt oczywiście działa ale wywala undefined index a poprostu nie chcę żeby tak wywalało.. Ten post edytował Xart 30.04.2014, 17:53:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to ma wspólnego z OOP?
Przecież to sesja, to co include ma wspólnego. Może nie masz session_start() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja działa tylko jak np daje w kodzie
if($_SESSION['auth'] == TRUE) { to działa ale wywala undefined index takto chodzi miodzio sesję nadaje w klasie w jeden z funkcji
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty nie masz problemów z OOP (jeszcze) tylko z rozumieniem komunikatów błędów.
Ten post edytował redeemer 30.04.2014, 18:18:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra ;p już wiem oco chodzi
![]() Odwoływałem się do sesji i wywalało że nie ma indexu dlatego, że nie ustawiłem domyślnej wartości sesji na false. Czyli sesja była tylko po logowaniu. Teraz domyślnie jest ustawiona na false i działa ![]() @UP Może masz racje ale ciężko mi idzie ta nauka OOP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta funkcja nie ma nic wspólnego z OOP
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra ;p już wiem oco chodzi ![]() Odwoływałem się do sesji i wywalało że nie ma indexu dlatego, że nie ustawiłem domyślnej wartości sesji na false. Czyli sesja była tylko po logowaniu. Teraz domyślnie jest ustawiona na false i działa ![]() @UP Może masz racje ale ciężko mi idzie ta nauka OOP Skoro przy zalogowaniu ustawiasz $_SESSION['auth'] na true i false nigdy nie ustawiasz, to sprawdzaj po prostu if(isset($_SESSION['auth'])) Ten post edytował Turson 30.04.2014, 21:52:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 00:27 |