![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem, który jest pewnie banalny, ale nijak nie wiem jak go rozwiązać. Otóż mam kod:
Chciałbym, żeby generowana w funkcji openside(); zmienna $bmain była odczytywana też w funkcji closeside(); Jak tego dokonać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to tak zrobil:
w funkcji openside() dodaj w przed ostatniej linijce funkcji (przed }) return $bmain i w closeside() zrobic po { global $bmain; jednak oczywiscie moze nie dzialac... wtedy bys musial przypisac funkcje openside() do zmiennej czyli np. $xxx = openside($title); i zrobic global $xxx w closeside() jednak wtedy zostanie wszystko przekazane jak sje nie myle ;p (czyli te echa w openside by tez sie wyswietlily) -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sajegib, wiem, że tak może być, ale wszystko opiera sie na tej linijce:
function openside($title) { dzięki $title, reszta kodu działa. ZaXaZ, ogarnę Twój sposób i zobaczymy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ZaXaZ, ogarnę Twój sposób i zobaczymy ![]() ogatnij to bo ponad pół godziny myślałem co by tu zrobić ![]()
dużo do dodania do swojego kodu niema... Ten post edytował ZaXaZ 30.04.2014, 01:08:23 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 15:03 |