![]() |
![]() |
--tomazi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Tworze stronke o jednym z miasteczek (bez obaw, non profit) i potrzebuje zeby znalazla sie tam informacja o cenie biletu ze strony polskibus (chodzi o konkretne polaczenie i aktualna cene). Jak wiadomo cena ta zmienia sie, czasem sa bilety po kilkanascie, czasem po kilkadziesiat zlotych. Czy jest zatem sposob na umieszczenie na mojej stronce tylko i wylacznie ceny danego polaczenia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne.
poczytaj o bibliotece CURL |
|
|
--tomazi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, poczytalem o curl. Uzylem go do pobrania zrodla strony, a nastepnie chce uzyc preg_match_all do wyciagniecia konkretnych danych, ale nie wiem jak to skonstruować.
Z tekiego fragmentu kodu chce wyciagnac sama kwote (tylko cyfry): Bylbym wdzieczny za pomoc. I jeszcze pytanie, czy wystarczy za pomoca curl pobrac cale zrodlo strony, a potem przez preg_match_all wygrzebac sama cene, czy musze jeszcze oczyscic kod zrodlowy z innych smieci, tak aby zostalo tylko <div class"zl">$cena zł</div> i dopiero wtedy preg uzyc?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa Simple HTML DOM
|
|
|
--tomazi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, dziękuję za pomoc w jednym temacie. Teraz jednak drugie pytanie, nie chce zakladac nowego tematu (nie chce robic smietnika), a nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie.
Czy moge udostepnic strone, ktora jest wynikiem wyszukiwania, a link do niej wyglada w postaci example.org/szukaj. Wiem tylko tyle, ze wyszukiwarka wykorzystuje jquery z walidacja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:53 |