![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak mogę zwrócić procentowe podobieństwo wyszukanej komórki do wprowadzonego tekstu?
Powiedzmy, że mam w komórce tekst "Programista" a wyszukuje po "ProGrAmiSTA".
Zwraca mi rekord który chcę, jedna chcę jeszcze pobrać podobieństwo (w tym przypadku 100%) Jakaś sugestia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
levenshtein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, a jak teraz zmienić zapytanie żeby przy użyciu "ProGrAmiSTA" wyszukało również np. "Grafik" i określiło podobieństwo procentowe?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słowa "programista" i "grafik" nie są podobne ani literowo, ani znaczeniowo.
Jestem programistą. Jak mam zrobić drobną zmianę wyglądu, to od razu proszę graficzkę. Bo mam do tego dwie lewe ręce. Radzę darować sobie podobieństwa synonimów bo może to dać bardzo dziwne wyniki. Ktoś szuka "zamek" o pokazuje mu "pałac, rozporek" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:41 |