![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Staram się od dłuższego czasu odczytać wartość ze zmiennej z innego pliku w metodzie klasy. Może przedstawię przykład: Powiedzmy że mam klasę a z metodą b a w niej znajduje się include który dodaje plik w której znajduje się szukana zmienna, następnie chciałbym ją wypisać. Jak to zrobić? Próbowałem z global ale niestety nic z tego, na wykopie po spytaniu, zamiast odpowiedzi na zadane pytanie zostałem tylko obrażany i wskazano mi że nie wolno korzystać z $GLOBALS. plik a.php
plik c.php
Proszę jednak pamiętać że jest to tylko przykład a sens tego jest bardzo ważny w mojej aplikacji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja się głowiłem, szukałem.. Aż nie wierzę! Szczerze dziękuję.. Nie ma to jak lata praktyki a nie wiedzieć takiej prostej rzeczy. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:30 |