![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co myślicie o Dart Lang, myślicie że ma przyszłość?, a może jeszcze o nim nie słyszeliście?
Oficjalna strona: https://www.dartlang.org/ Dart można kompilować do kodu JavaScript. Załączam przykładowy kod aplikacji:
Zapraszam do dyskusji |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A jest w nim coś ciekawszego niż w js+jq lub coffescript?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy raz słyszałem o nim, nie wiem, z półtora roku temu. Od tego czasu jakoś nie widzę żeby był szczególnie używany w projektach czy żeby pracodawcy mieli go w wymaganiach. Googlowi wewnętrznie na pewno się bardzo przydaje, ma kilka ciekawych rzeczy w sobie ale to jeszcze nie jego czas IMO.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby tak, ale jakieś zainteresowanie już jest. Pozwolę sobie wymienić kilka.
Anuglar JS zrobił framework pod Darta. Adobe pozwala na export do Darta. Oczywiscie mozilla i chrome, opera, safari wspiera go. Edytor Spark - ale to od Chrome. Codeshipit. W budowie są także kursy do darta na codeschool. Jest także wtyczka do edytorów od JetBrainsa - tutaj nie wiem kto jest za nie odpowiedzialny, jetBrains, czy samo Google. Ale w polskim internecie praktycznie wielkie ZERO. Do tej pory spotkałem 2 albo 3 artykuły o Darcie, i to sprzed 3 lat. Ten post edytował Cinamicom 21.04.2014, 16:13:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakoś po tym i innych przykładach, nie widzę, żeby to była jakaś specjalna innowacja... Prędzej czekam, aż ulepszenia przewidziane dla samego JavaScriptu wejdą w życie...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:55 |