![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
List otwarty
W 2010 wpadłem na pomysł wybudowania wyszukiwarki graficzno tekstowej przygotowałem wstępny projekt W 2011 wynająłem programistę ,ale Mnie okradł 2012, wynająłem drugiego programistę ,ale ten nie podołał wyzwaniu. Na dzień dzisiejszy jestem stratny około 50tyś .Wpierw postanowiłem się wycofać , ale wpadł Mi do głowy pomysł ,że może są w Polsce uczciwi normalni ludzie którzy by pomogli wybudować ową wyszukiwarkę. Co jest zrobione -Stworzony jest cały design , grafika, logistyka działania projekt jak powinna wyglądać baza danych .Co jest do zrobienia trzeba wszystko zakodować . Projekt najchętniej oddałbym jakiejś uczelni ,instytutowi badawczemu ,lub grupie pasjonatów (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Oczywiście zrzeknę się wszelakich praw autorskich Osoby chętne do współpracy prosiłbym o kontakt mailowy papaq@wp.pl Poniżej zamieszczam skrawek projektu Pierwsze zdjęcie przedstawia stronę główną Drugie Zdjęcie Przedstawia jedną z czterech głównych podstroi, działów Trzecie wyszukiwarkę działową Czwarte przeglądarkę W projekcie jest jeszcze kilkanaście innych podstron panel użytkownika, rozrysowana baza danych http://scr.hu/9fe/d4x21 http://scr.hu/9fe/onpqc http://scr.hu/9fe/ty70n http://scr.hu/9fe/mvog2 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybyś jeszcze kiedyś wpadł na kolejny taki głupi pomysł i chciał stracić 50 tys. zł daj znać, chętnie przytulę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybyś jeszcze kiedyś wpadł na kolejny taki głupi pomysł i chciał stracić 50 tys. zł daj znać, chętnie przytulę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wie Pan przez takich ludzi jak Pan w Polsce zawsze będzie źle . Szkoda Mi Pana |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na czym ten projekt polega? opierasz sie na googlu z prezentowaniem wynikow czy masz swoja wlasna wyszukiwarke? dlaczego ktos bedzie chcial z niej skorzystac?
Ten post edytował MrMag 21.04.2014, 08:21:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ważne, że jest pomysł, projekt, szacunek do klienta i samego siebie. To Mi z wielkiej litery powala (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybyś jeszcze kiedyś wpadł na kolejny taki głupi pomysł i chciał stracić 50 tys. zł daj znać, chętnie przytulę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Król wszystkich trolli (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Chętnie wejdę w spółę, szybciej nam to pójdzie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . |
|
|
![]()
|
|
na czym ten projekt polega? opierasz sie na googlu z prezentowaniem wynikow czy masz swoja wlasna wyszukiwarke? dlaczego ktos bedzie chcial z niej skorzystac? Na czym polega projekt ? Projekt zakłada wyszukiwanie portali, ogłoszeń, sklepów rozrywki za pomocą obrazu Na czym opieram wyszukiwarkę ? Wyszukiwarka jest matrycą konfigurowaną przez użytkowników po późniejszym zatwierdzeniu przez Administratora .Konfiguracja odbywać się będzie w Panelu użytkownika .Wyszukiwarka posiada też funkcję wyszukiwania tekstowego tak jak w Google czy Bing z Tą różnicą ,że struktura drzewka Bazy Dannych ograniczy powtarzalność wyszukiwanych stron. Dlaczego Ktoś Będzie chciał z niej skorzystać ? Jest prostsza w obsłudze , bardziej przejrzysta ,użytkownik będzie mógł wydać opinie na temat danej strony, obrazu, sklepu ,ogłoszenia. Kontrolowane Reklamy nie będą zaśmiecały komputera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówisz, że jest prostsza niż inne wyszukiwarki a ja nadal nie rozumiem zasady jej działania. Domniemuję, że skoro opiera się na wyzukiwaniu obrazem to wrzucam w tę wyszukiwarkę ten plik:
(IMG:http://i.imgur.com/X2fUexX.jpg) a wyszukwiarka mówi mi, że to przełącznica światłowodowa 2U z 24 pigtailami i adapterami LC simplex oraz kieruje mnie do odpowiedniego sklepu bądź też znajduje ogłoszenia sprzedaży z mojej okolicy. Jeśli tak to zacnie, bo co prawda ktoś już próbował wczesniej stworzyć coś podobnego al nie działało zbytnio dobrze... Ten post edytował KR2615 21.04.2014, 15:20:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem przyjemność negocjować z tym zleceniodawcą mniej więcej rok temu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
w umowie były klauzule takie że odpowiadałbym finansowo nawet za "gradobicie w Olsztynie" umowy z nim nie podpisałem a mam wrażenie że to on coś kombinuje a potem zwala na każdego kto się trafi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) najlepszym dowodem jest to ze od roku projekt nie ruszył z miejsca a całość jest do ogarnięcia w max 2-3 miesiące dla jednego człowieka ale przez te 2-3 miesiące trzeba coś jeść ale od tego Pana zaliczki nie ma się co spodziewać chyba że pod rygorem "zastawu domu" lub "przykucia się do pręgierza" ja z tym Panem współpracy nie podjąłem i innym tez nie polecam, co on kombinuje nie wiem ale jego płacze o ogólniej nieuczciwości wykonawców nie zmieniły się od roku jeżeli ktoś w ogóle zechce z nim współpracować to niech dobrze przeczyta umowę pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
miałem przyjemność negocjować z tym zleceniodawcą mniej więcej rok temu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) w umowie były klauzule takie że odpowiadałbym finansowo nawet za "gradobicie w Olsztynie" umowy z nim nie podpisałem a mam wrażenie że to on coś kombinuje a potem zwala na każdego kto się trafi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) najlepszym dowodem jest to ze od roku projekt nie ruszył z miejsca a całość jest do ogarnięcia w max 2-3 miesiące dla jednego człowieka ale przez te 2-3 miesiące trzeba coś jeść ale od tego Pana zaliczki nie ma się co spodziewać chyba że pod rygorem "zastawu domu" lub "przykucia się do pręgierza" ja z tym Panem współpracy nie podjąłem i innym tez nie polecam, co on kombinuje nie wiem ale jego płacze o ogólniej nieuczciwości wykonawców nie zmieniły się od roku jeżeli ktoś w ogóle zechce z nim współpracować to niech dobrze przeczyta umowę pozdrawiam Akurat projekt ruszył z miejsca ,a jeżeli negocjował Pan Rok temu ze Mną to był Pan jednym z pary kolesi którzy na zmiane próbowali podbić cenne dzieła ,gdy ja się zgodziłem na odpowiednią cenne Pan się wycofywał a Pana Kolega Podnosił Cene w innej Ofercie .Ale okazało się że znalazłem kogoś innego kto zaczoł prace nad tym projektem tylko ,że zamias PHP zamarzyło się tej osobie pisania w Wężu i poległ osoba Ta Otrzymała Pieniądze zaliczke i płatności za Pierwszy i Drugi Etap. Mam jeszcze record całych negocjaji z Panem jeżeli Pan chce moge zamieścić na forum. Co do Umów jakoś Grafik się wywiązał dostał zapłacone za wszystko ,Programista Węża tak samo chce Pan to umieszcze Płatności.Wracając jeszcze do umowy czy ja pisze ,żę chce z Kimś podpisywać umowe napisałem ,że chcę się zrzec praw do powstałego projektu . Nad tym projektem pracowałem przez ostanie 4 lata więc musi Być na rzeczy szkoda Mi czasu ,który pościęciłem a że niejestem programisą nie potrafie napisać kodu zrzekne się wszystkiego tylko po to żeby to powstało . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat że zamias PHP zamarzyło się tej osobie pisania w Wężu Dobra, jebłem... WĘŻU (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Mówisz, że jest prostsza niż inne wyszukiwarki a ja nadal nie rozumiem zasady jej działania. Domniemuję, że skoro opiera się na wyzukiwaniu obrazem to wrzucam w tę wyszukiwarkę ten plik: a wyszukwiarka mówi mi, że to przełącznica światłowodowa 2U z 24 pigtailami i adapterami LC simplex oraz kieruje mnie do odpowiedniego sklepu bądź też znajduje ogłoszenia sprzedaży z mojej okolicy. Jeśli tak to zacnie, bo co prawda ktoś już próbował wczesniej stworzyć coś podobnego al nie działało zbytnio dobrze... Tak podobna zasada działania nie wiem jak wyglądała poprzednia wyszukiwarka więc nie będę się wypowiadał na jej temat |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat projekt ruszył z miejsca nic nie ruszył (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) -> http://4klik.pl/ cena była ustalona bardzo szybko tylko umowa z mojej strony nie do przyjęcia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) poza tym zleceniodawca dzwoni z Anglii twierdząc ze ma firmę w Polsce, nie ma specyfikacji tylko tłumaczenie co i jak przez telefon, jakieś to takie było szemrane, ostatecznie dzisiaj mam wrażenie że wcale nie chodziło o wykonanie czegokolwiek i ze uniknąłem kłopotów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps. btw. jak się pisze w wężu? trzeba mieć węża w kieszeni czy jak? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
nic nie ruszył (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) -> http://4klik.pl/ cena była ustalona bardzo szybko tylko umowa z mojej strony nie do przyjęcia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) poza tym zleceniodawca dzwoni z Anglii twierdząc ze ma firmę w Polsce, nie ma specyfikacji tylko tłumaczenie co i jak przez telefon, jakieś to takie było szemrane, ostatecznie dzisiaj mam wrażenie że wcale nie chodziło o wykonanie czegokolwiek i ze uniknąłem kłopotów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps. btw. jak się pisze w wężu? trzeba mieć węża w kieszeni czy jak? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) To co Pan pisze w pierwszym zdaniu o umowie to bzdura tak jak mówiłem mam record z korespondencji z Panem naprawde niebęde Tego wywlekał ,bo niema to najmniejszego sensu i tak dałem się wciągnąć w jakiś hejt z Panem . W wężu czyli w Python framework Dijango a link, który pan przypioł jest pierwszą próbą napisania w/w projektu osoba która to napisała poprostu Mnie okradła (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ( |
|
|
![]()
|
|
To co Pan pisze w pierwszym zdaniu o umowie to bzdura tak jak mówiłem mam record z korespondencji z Panem naprawde niebęde Tego wywlekał ,bo niema to najmniejszego sensu i tak dałem się wciągnąć w jakiś hejt z Panem . W wężu czyli w Python framework Dijango a link, który pan przypioł jest pierwszą próbą napisania w/w projektu osoba która to napisała poprostu Mnie okradła (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ( a czego ja mam się obawiać? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) że odmówiłem ostatecznie wykonania usługi? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) btw. proszę zobaczyć co Pan pisze, inni ma Pana miejscu mieli by już wersję 3.0 tej strony a Pan na razie od 4 lat nie wystartował nawet z beta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) więc jakby na to nie patrzył jest coś na rzeczy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
btw. proszę zobaczyć co Pan pisze, inni ma Pana miejscu mieli by już wersję 3.0 tej strony a Pan na razie od 4 lat nie wystartował nawet z beta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) więc jakby na to nie patrzył jest coś na rzeczy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
[/quote] Opracowanie takiego projektu to nie jest dzień łatwiej jest przepisać książke 10 razy niż Ją napisać. Druga sprawa podszedłem do sprawy zbyt uczciwie ,wszystko chciałem Mieć od samego początku klarowne zgodne z Prawem niestety.. nie wyszło . Wieczorem postaram się stworzyć krótki slajd projektu dla przybliżenia o czym mówie. A to ,że Pan odmówił to też jest grubymi nićmi szyte Ja prędzej powiedziałbym nie doszliśmy do porozumienia za dużo Pan żądał za projekt (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytając cały ten temat nie dziwię się kayman że nie chciałeś podjąć się tego zlecenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
@MarioKurak Jeżeli myślisz, że tą rozmową przyciągniesz kogoś, kto będzie chciał wziąć się za ten projekt, to jesteś w błędzie. Jeżeli projekt jest tak chaotyczny jak sposób, w który piszesz, to życzę powodzenia każdemu, kto będzie chciał z Tobą rozmawiać nt tego projektu, oraz dalej go kodować. Cytat jeżeli ktoś w ogóle zechce z nim współpracować to niech dobrze przeczyta umowę Pracując z uporczywym klientem, umowa nie jest żadnym zabezpieczeniem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Będzie dzwonił taki do Ciebie co chwilę, pisał maile, byle by tylko "nie został oszukany". Generalnie źle jest brać wszystkich do jednego worka "Na pewno mnie oszuka". |
|
|
![]()
|
|
Czytając cały ten temat nie dziwię się kayman że nie chciałeś podjąć się tego zlecenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @MarioKurak Jeżeli myślisz, że tą rozmową przyciągniesz kogoś, kto będzie chciał wziąć się za ten projekt, to jesteś w błędzie. Jeżeli projekt jest tak chaotyczny jak sposób, w który piszesz, to życzę powodzenia każdemu, kto będzie chciał z Tobą rozmawiać nt tego projektu, oraz dalej go kodować. Pracując z uporczywym klientem, umowa nie jest żadnym zabezpieczeniem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Będzie dzwonił taki do Ciebie co chwilę, pisał maile, byle by tylko "nie został oszukany". Generalnie źle jest brać wszystkich do jednego worka "Na pewno mnie oszuka". Jeżeli podpisujesz z Klijentem umowe za 25tyś to nic dziwnego ,że klijent chce się zabezpieczyć(tymbardziej ,że został wcześniej oszukany),jeżeli podpisujesz umowe z klijentem i kijent nie mieszka w Polsce nie wyobrażaj Sobie ,że Klijent będzie negocjował umowy przez emaila. Wracając do umowy negocjując umowe zawsze byłem otwarty na poprawki i negocjacje, a w przypadku umowy z Kaymanem wiedział ,że zależy Mi na projekcie, projekt może stworzyć garstka osób więc z kolegą podbijali cenne na zmiane gdy to zauważyłem przerwaliśmy rozmowy. Wiem ,że z tematu zrodził się post Troll ,ale co zrobie każdy Ma prawo do obrony. Wieczorem postaram się przypliżyć projekt wrzycucając kilka slajdów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz udostępnić treść tych negocjacji o ile druga strona wyrazi na to zgodę?
|
|
|
![]()
|
|
a w przypadku umowy z Kaymanem wiedział ,że zależy Mi na projekcie, projekt może stworzyć garstka osób więc z kolegą podbijali cenne na zmiane gdy to zauważyłem przerwaliśmy rozmowy. już zrobił ze mnie oszusta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ale mnie nie ubędzie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) szanowny Panie -> wcale nie chodziło o podbijanie ceny tylko nie chciałeś w żaden sposób zapłacić zaliczki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) w ogóle mnie nie kojarzysz i w ogóle nie pamiętasz jakie były fakty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ale generalnie na tej negocjacji się bardzo dużo nauczyłem i teraz wiem że takich klientów trzeba omijać z daleka i jak już po kilku słowach ich rozpoznać-> powód jest prosty -> nie stać ich na programistę więc ubierają swoją niemoc w wielkie słowa i umowy tak napisane by w razie czego nie zapłacić grosza (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) może poszuka Pan programisty wśród Niemców, Rosjan, Anglików tudzież innych "uczciwych" narodów a tu po prostu niech Pan nie zawraca (_)(_) i nie robi z siebie pośmiewiska (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:29 |