![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, więc tak posiadam pewien skrypt sklepu i po dokonaniu zamówienia {czyt. wypełnieniu formularzu) skrypt wysyła automatycznie potwierdzenie zakupu oraz dane kontaktowe itp na maila w postaci prostej tresci. i teraz mam pytanie, jak przerobić skrypt php aby troche to urozmaicić czyli np. dane personalne zrobić aby były wyswietlane w tabelce dodać jakis kolor tekstu oraz np. obrazek jakis na górze logo serwisu.
Podkreslam że nie pytam tu jakim kodem to zrobić bo wiem jak się koloruje tekst czy wstawia obrazek. tylko chodzi mi tu aby to zgrać z php żeby trybiło Próbowałem wkomponować css / html do kodu php na róźne sposoby i za każdym razem wywalało mi błąd. Tutaj mam kod odpowiadający za tresc wysłanego maila.
Ten kawałek odpowiada za generowaną tresc w mailu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To pokaz jak wstawiales ten html czy css, pokaz jakie bledy dostajesz.
ps: przenosze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabelka:
Parse error: syntax error, unexpected 'Order_customer_email_head' (T_STRING) in C:\xampp\htdocs\rsc\core\orders.php on line 540 Kolor tekstu:
Parse error: syntax error, unexpected 'color' (T_STRING) in C:\xampp\htdocs\rsc\core\orders.php on line 534 Także kombinowałem z zakończeniem kodu php założmy przed $aSend oraz wstawieniu przed $aSend <span style="color:red"> i następnie znowu rozpoczęcie kodu php po $aSend Coś w tym stylu:
Niestety za każdym razem błąd Ten post edytował Azonic 20.04.2014, 19:54:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem masz z łączeniem zmiennych, a nie generowaniem treści.
tu robisz dobrze
a nizej juz nie
zacznij od podstaw |
|
|
![]()
|
|
Proszę o jakieś rady lub przykład.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:12 |