![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym aby w polach tekstowych logowania było napisane Nazwa użytkownika oraz Hasło. Po kliknięciu w takie pole ta wartość by znikała i jeśli nic nie wpiszemy i klikniemy w inne miejsce na stronie powracała, a jeśli coś wpiszemy to zostawała wpisana przez nas wartość. Znalazłem na internecie taki skrypt i działa on, ale tylko w typie tekstowym inputa, a w typie hasłowania są kropki. Jako że nie umiem jeszcze JavaScript spróbowałem coś napisać i nawet mi wyszło, ale mam 1 problemik. Przy włączeniu strony pole jest zakropkowane, gdy w nie kliknie i nic nie wpiszę i kliknę w inne miejsce pojawia się napis Hasło, gdy wprowadzę jakąś wartość i kliknę w inne miejsce to pole jest zakropkowane. Co zmienić w poniższym kodzie, aby po włączeniu strony to zakropkowane pole było polem tekstowym. (Mam nadzieje że dobrze to wytłumaczyłem ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest o wiele prostsze rozwiązanie - placeholder HTML5
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Turson, to jest nawet lepsze rozwiązanie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:42 |