![]() |
![]() |
--Grzesiekb91-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wpisalem kod, ktory mial stworzyc tabele z bazy danych, żadnego błędu tylko jakaś niespotykana przeze mnie dotąd kropka czarna w lewym górnym rogu, której nawet skopiować nie można... myślałem z początku, że to jakiś brud na monitorze
![]()
Tutaj wyszło, że dane wpisane są poprawnie na końcu, ale gdy tworze tabele używam kodu:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i w ten czas plik z tym drugim skryptem odpala to dziwna kropke, gdy zas tworzę całą baze danych wystukuje mi "Query was empty" program nazywa sie createmovie.php, zas ten pierwszy skrypt,ktory podalem to moviedata.php.Najpierw odpalam createmovie.php, wtedy wystukuje mi "Query was empty", nastepnie odpalam moviedata.php, który niby pomyślnie wypełnia mi baze danych. Może wgl cos z konfiguracja mam pomieszane ? juz nie wiem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra rada wuja Toma: Nie używaj funkcji mysql_*. Od razu ucz się PDO, ew. mysqli_*
Jeśli możesz użyc PHPMyAdmin to tam sprawdź swoje zapytania SQL, czy są poprawne, a potem wybierz opcje pobierz kod dla PHP i przenieś do PHP. Ten post edytował Lechus 18.04.2014, 08:18:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie:
$insert = "INSERT INTO movie(movie_id, movie_name, movie_type, " . "movie_year, movie_leadactor, movie_director) " . "VALUES (1. 'Bruce Wszechmogacy', 5, 2003, 1, 2), " . "(2. 'Zycie biurowe', 5, 1999, 5, 6), " . "(3. 'Wielki Kanion', 2, 1991, 4, 3)". a: $insert = "INSERT INTO movie(movie_id, movie_name, movie_type, " . "movie_year, movie_leadactor, movie_director) " . "VALUES (1. 'Bruce Wszechmogacy', 5, 2003, 1, 2), " . "(2. 'Zycie biurowe', 5, 1999, 5, 6), " . "(3. 'Wielki Kanion', 2, 1991, 4, 3)"; Na koncu ma byc srednik a nie kropka.... analogicznie pozostale zapytania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:15 |