![]() |
![]() |
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem z przesłaniem zawartości pola textarea.
Plik calendar.php który wysyła zawartość pola TEXTAREA metodą POST.
Zawartość tego pola musi wlecieć mi do skryptu JS w innym pliku - index.php Problem polega na tym że dajmy na to, wpisuje sobie i chce przesłać:
A tak naprawdę przesyła się:
Jak mogę ten problem rozwiązać...? 2. Mam również pytanie, abym chciał ciągle przechowywać zawartość tego textarea co musze począć? Przypisać ją do zmiennej w pliku calendar.php, i po wprowadzeniu nowej zawartości textarea, nadpisywać ciągle tą zmienną, lub dodawać do niej tą zawartość? Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób to ugryźć. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. magic quotes
2. Baza danych, sesja, ciastko |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) Na serwerze masz
albo włączone MAGIC_QUOTES - wyłącz je albo gdzies wyzej w kodzie sam escapujesz wszystkie dane w post. Poza tym, ty powinienies w textarea wpisywac tylko date wydarzenia a nie caly kod JS. Przeciez to bez sensu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbuje wyłączyć te magiki poprzez stworzenie .htaccess i wpisanie magic_quotes_gpc = Off
Niestety ląduje z komunikatem:
Jakiś pomysł na wyłączenie tego ustrojstwa ;/ ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
magic_quotes zazwyczaj sie wyłącza w php.ini
Jesli masz to na jakims zewnetrznym serwerrze to poczytaj u nich jak sie zmienia takie opcje. I po raz kolejny mowie ci, ze to co chcesz zrobic jest bez sensu. Tak sie nie robi. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak sie nie robi. Gdyż?
Chciałbym po prostu utworzyć proste powiązanie. Gość wchodzi -> loguje się -> wpisuje coś -> to coś się zapisuje w innym miejscu -> koniec Ale to wszystko hard jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przeciez ci napisalem.... Koles to moze wpisac date wydarzenia a nie kod js do jego wstawienia do Ciebie na stronie....
To ty na podstawie wprowadzonej daty, masz wygenerowac wlasciwy kod js, a nie koles -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nom mistrzu, ale ja właśnie tak robie.
Gość wpisuje date: "2013-04-30":{}, I chce żeby ta wiązanka znaków znalazła się w środku skryptu JS, w innym pliku. Thats all. Próbuje wyłączyć to quotes, niestety php.ini tak jakby nie reaguje, wsadziłem go do katalogu głównego, katalogu strony, itp. Zero reakcji, nawet błędu nie ma ;/ Grrr.... hmm.... |
|
|
![]()
|
|
Nie, ty nie wpisujesz daty, ty wpisujesz
"2013-04-30":{}, Data, wyglada tak: 2013-04-30 I nic wiecej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie, ty nie wpisujesz daty, ty wpisujesz "2013-04-30":{}, Data, wyglada tak: 2013-04-30 I nic wiecej Heh ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() przeciez juz dodajesz znaki przed i po.... a to to niby co jest?? events: { <?php echo $_POST['simple-textarea']?> } przeciez tu dodales przed i po..... Masz tylko to poprawic do takiej postaci: events: { "<?php echo $_POST['simple-textarea']?>":{}, } Ty mysl troche, bo programowanie to w duzej mierze myslenie... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() przeciez juz dodajesz znaki przed i po.... a to to niby co jest?? events: { <?php echo $_POST['simple-textarea']?> } przeciez tu dodales przed i po..... Masz tylko to poprawic do takiej postaci: events: { "<?php echo $_POST['simple-textarea']?>":{}, } Ty mysl troche, bo programowanie to w duzej mierze myslenie... heh ![]() Dobry jesteś, juz próbuje ![]() Wszystko elegancko działa! Takie proste, a takie trudne. I przy okazji, jak się mam zabrać do tego aby treść którą gość wprowadzi była - ciągle przetrzymywana w polu textarea (calendar.php) - ciągle przetrzymywana i ew. nadpisywana w tym skrypcie js (index.php) Mam tu się bawić w zmienne? Która trzyma to wszystko? Help ![]() Ten post edytował xavi_sof 17.04.2014, 12:53:16 |
|
|
![]()
|
|
To co gosciu wprowadza masz trzymac w bazie danych albo w pliku. Lepsza bedzie baza.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
To co gosciu wprowadza masz trzymac w bazie danych albo w pliku. Lepsza bedzie baza. A mam pytanie jeszcze, jak pobierać każdą linie osobno? "<?php echo $_POST['simple-textarea']?>":{}, Jak to zastąpić aby było na zasadzie: "POBIERAM LINIE z simple-textarea ":{}, "POBIERAM LINIE z simple-textarea ":{}, "POBIERAM LINIE z simple-textarea ":{}, Czyli, aby pobrało tych linii tyle ile gość wpisze, lecz do każdej osobno dołączono te znaki ":{} ? Tak jak w c++ jest: (coś w ten deseń) string=linia; while(plik.good){ getline(plik,linia) } Ten post edytował xavi_sof 17.04.2014, 13:03:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw explode() tekstu z textarea wg. przejścia do nowej linii, potem foreach() pętla
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:36 |