![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli zwróci się do Was osoba posługująca się nickiem "divhler" (podaje linka do strony ertainers.com) absolutnie nie przelewajcie mu żadnych zaliczek. To oszust i naciągacz, nie dajcie się nabrać!
Sprawa jest już u prawnika. Szczegółami służę na priv. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potwierdzam ta osoba divhler - ertainers jest oszustem bierze zaliczke i nie wykonuje nic! dosłownie nic! Po wpłacie kontakt zanika....
Proszę aby inne osoby również opisały te sprawe na forum i zgłosiły na policje bo oszust działa dalej i naciąga kolejne ofiary.... Dla przypomnienia jego dane : divhler ertainers.com/ Posługuje się meilem : a.hejnowicz@ertainers.com Opinie o nim można znaleźć również na : adam-hejnowicz-ertainers.opiniafirmy.pl/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Miałem przyjemność pracować dla tego Pana i o dziwo mnie nie oszukał, miałem od niego kilka zleceń, przy ostatnim ( drobne poprawki ) kontakt się urwał i do tej pory milczy, mam jego wszystkie dane z przelewów bankowych
![]() a tu jego portfolio: http://www.divhler.com/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gościu jest na wszystkich portalach gdzie jest tania siła robocza
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem przyjemność pracować dla tego Pana i o dziwo mnie nie oszukał, miałem od niego kilka zleceń, przy ostatnim ( drobne poprawki ) kontakt się urwał i do tej pory milczy, mam jego wszystkie dane z przelewów bankowych ![]() a tu jego portfolio: http://www.divhler.com/ A ja nie przyjemnosc bycia jego klientem :-) Czy możesz mi podesłać te dane z przelewów ? I może masz do niego jakiś aktualny kontakt bo dane na stronie internetowej są nie aktualne.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Poszło PW, żeby mi nikt nie zarzucił, że czyjeś dane rozpowszechniam
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej krąży, teraz go przyłapałem tutaj: http://www.forumweb.pl/gielda-webmastera/z...php-html5,88022
Ten post edytował Michael2318 28.11.2014, 14:38:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oszust nadal krąży! Z ta swoją krzak firmą! Zlecił mi 3 zlecenia za które nie zapłacił! A zostały zaakceptowane przez klientów! Po rozmowie z nimi dowiedziałem się ze pobral zaliczki i przestał odpisywać! Gdy napisałem z innego maila w innej sprawie odpisał po 5min. Jest to po prostu oszust i tyle!! Sprawa trafia do sądu. Pan Adam Hejnowicz jest mily do momentu podpisania umowy i wplaty zaliczki później traktuje wykonawców i klientów jak śmieci!
Ten post edytował eveneme 20.01.2015, 05:41:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 12.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem dla niego wykonać jedno większe zlecenia ale gościu nie chciał ani wpłacić zaliczni ani podpisać żadnej umowy... a gdy poprosiłem o tel kontaktowy to powiedział, że nie ma tel a niby zatrudnia 60 osób :S
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic tylko mogę potwierdzić. Wykonywałem projekt dla motoopinii - sprawa wlecze się prawie 2 miesiące. Aktualnie brak odzewu. Właściwie natknąłęm się na ten temat przed nawiązaniem współpracy, jednakże z czystej ciekawości postanowiłem sprawdzić, bo jakąś straszliwie duzo pracy nie było.
Zaczynając od początku - facet nie wie kompletnie co tworzy. Z początku, kiedy wysłał mi do wyboru cztery strony, z których miałem wybrać, którą wykonam nie potrafił udzielić mi na ich temat żadnych informacji. Do motoopini wysłął mi jako przykład sklep motoryzacyjny mówiąc bym się w czymś takim utrzymywał po czym okazało się, że serwis, który mam wykonać jest o zupełnie innej tematyce. Właściwie gdybym tego nie sprawdził innym sposobem dalej bym brnął w to co brnąłem. To właściwie miedzy innymi sugeruje, że sam projekt go nie interesuje, a jedynie pieniądze, które otrzymał. @Evebeme Chętnie się podpiszę. Choć, jeżeli niewykorzysta nigdzie naszej pracy ani nie podpisaliśmy z nim umów wątpię bysmy coś wskórali. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mozesz podeslac linka do tych motoopinii na pw? bo chyba trafilismy na ta sama osobe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@watcherhell
Czyli wiedząc ze jest taki temat postanowiłeś wejść z gościem we wspolprace bez podpisania umowy. Tak wynika z twojego postu. Gratuluje. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapoznaj się z treścią postu zanim podejmiesz dyskusje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapoznaj się z treścią postu zanim podejmiesz dyskusje. Cytat @Evebeme Chętnie się podpiszę. Choć, jeżeli niewykorzysta nigdzie naszej pracy ani nie podpisaliśmy z nim umów wątpię bysmy coś wskórali. tongue.gif Jeżeli nie podpisałeś umowy a jakieś prace mu przekazałeś to w tym momencie twoje słowo kontra jego słowo. Jesteś na przegranej sprawie i jedynie o kradzież możesz go oskarżyć - jeżeli wygrasz w sądzie, a sprawa będzie toczyć się pewnie miesiącami. Gratuluje ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Akurat byłem kiedyś w takiej sytuacji także nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz bladego pojęcia.
"Jego słowo kontra twoje słowo" Raczej PSD konta PNG, bo nic poza plikami png ode mnie nie otrzymał. Nawet jeśli, to maile itp. Byłyby wystarczającym dowodem. Ale załóżmy, że srawa będzie toczyć sie miesiącami - myślę, że dla trzy krotności średniej wartości projektu na rynku warto. Mimo wszystko dobrze wiem, że sprawa zakonczylaby się jednym posiedzeniem - od strony prawa jestem ubezpieczony. Bede na komputerze to oczywiście podesle dokumenty świadczące o tym. |
|
|
![]()
|
|
No to mam nadzieje, że korzystasz z komercyjnej wersji adobe
![]() Nie zmienia to faktu, że trzeba być idiotą aby podejmować się pracy i wysyłać gotowy produkt, który pewnie jest warto więcej niż 100-300zł. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Jak pisałem pracy dużo nie bylo, a chciałem to sprawdzić i zdać tu relację z wspolpracy i podsumować całość. Nic na tym nie straciłem poza czasem, ale i go niewiele.
Oczywiście, ze posiadam wersję umożliwiającą komercyjną prace. Naturalnie jak ktoś ma pirata to krótko mówiąc jest w czterech literach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Forti Mam wrażenie, że nie za bardzo wiesz jak działa ten półświatek
![]() |
|
|
![]()
|
|
@Forti Mam wrażenie, że nie za bardzo wiesz jak działa ten półświatek ![]() w sensie? że nie podpisuje się umowy aby zaoszczędzić? Czy o ewentualne dochodzenie swojego? Rozwiń temat. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde chłopaki ....
![]() To ja czasami mam tyle pracy, że nie wiem w co pierwsze ręce włożyć i się modlę o kogoś do pomocy, a wy tu oszustom zlecenia robicie ![]() Na przyszłość jak będziecie mieli wolną chwilę to walcie do mnie na mail ![]() Nie twierdzę, że zawsze mam `nadmiar`, ale czasem się zdarzy i fajnie mieć kogoś zaufanego kto podejmie zlecenie. A co do tematu, też dawno temu miałem podobną sytuację. Ogólnie warto zebrać zarówno klientów jak i oszukanych wykonawców i złożyć pozew zbiorowy. Przypuszczalnie skończy się na zwrocie należności. Ale niestety większość osób woli machnąć ręką i mieć spokój, dzięki czemu takie gnojki się panoszą :/ W stanach już by go 10 razy zaskarżyli ![]() EDIT: jakby ktoś szukał naszej gwiazdy tematu, to mi DOX-owanie zajęło niewiele czasu, Pan mieszka w Krakowie ![]() Ten post edytował Mackos 31.01.2015, 01:18:20 -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.05.2023 - 22:52 |